Ce ar trebui sa faca un mediator care crede ca medierea va avea un viitor in Romania?Din spusele domnului mediator Asofronie Constantin am inteles ca la intalnirea din 23 .01.2010 organizata de Consiliul de Mediere au venit doar 5 asociatii dintr-un numar de 23.
Sunt 41 de judete in tara……ar trebui sa fie macar 41 de asociatii.
Se pune o intrebare simpla…….De ce nu au venit toate asociatiile?De ce nu se fac asociatii in fiecare judet din tara?
Daca  un simplu mediator se inscrie intr-o asociatie judeteana iar presedintele asociatiei nu vine la o intrunire de genul asta….la ce sa se mai inscrie in asociatia respectiva?
Iar daca s-a inscris si afla ca el nu a venit….la ce sa mai dea cotizatie?
Daca cel care il reprezinta nu crede in viitorul medierii si face asociatia doar de dragul imaginii, el mediatorul de rand cum poate crede?
De ce se intampla toate astea?Deoarece majoritatea mediatorilor din tara nu cred in viitorul medierii.Si eu care cred in mediere, cateodata am dubii.
As fi venit cu draga inima la deschiderea oficiala a UMB(vine un mediator ce nu s-a autorizat din partea mea).As fi venit si la intrunirea din 23.01.2010 cu toate ca nu sunt presedintele unei asociatii.As fi venit la oricare intrunire ce avea ca dezbatere profesia de mediator.Dar….
In proportie de peste 95% din mediatori lucreaza intr-un domeniu oarecare.A veni la o intrunire a CM ar insemna pentru oricare dintre noi un efort destul de mare(cheltuiala,timp pierdut, familie, servici…..etc.)
Sunt sigur ca in situatia mea se afla peste 95% dintre mediatori.
Ce ar trebui sa faca un mediator care crede ca medierea va avea un viitor in Romania:
-sa se inscrie intr-o asociatie judeteana;
-sa se inscrie intr-o uniune nationala;
-sa mediatizeze profesia de mediator prin orice mijloace.
Un singur lucru trebuie sa faca CM, Uniunile Nationale si Asociatiile Judetene.
Sa convinga toti mediatorii din tara ca profesia de mediator este o profesie de viitor si o profesie din care se poate trai.
Sunt membru al UMB, caut sa ma inscriu intr-o asociatia judeteana si caut sa dedic mai mult timp profesiei de mediator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu