COMUNICAT AL ASOCIATIEI MAGISTRATILOR DIN ROMANIA PRIVIND CONTINUAREA PROMOVARII MEDIERII IN RANDUL MAGISTRATILOR


Asociaţia Magistraţilor din România, in parteneriat cu Asociaţia Centrul de Mediere Craiova anunţă continuarea şi în anul 2010 a seriei de seminarii cu tema „MEDIEREA – METODA ALTERNATIVĂ DE SOLUŢIONARE A LITIGIILOR” desfăşurate în baza Protocolului de colaborare nr. 1/04. 03.2009.
Potrivit unui comunicat al AMR, “în cursul anului 2009, pe această cale au fost informaţi peste 300 de judecatori (Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Bacău, Tribunalul Gorj şi Tribunalul Buzău) şi procurori (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova), precum şi peste 280 de avocaţi (Baroul Bacău şi Baroul Dolj) cu privire la legislaţia internă şi internaţională privind medierea, avantajele acestei metode alternative de soluţionare a litigiilor, modalităţi de informare şi trimitere a părţilor la mediator. Totodată au fost prezentate cauze mediate atât de mediatori din Craiova cât şi de mediatori din raza instanţelor gazde ale acestor seminarii şi au fost prezentaţi mediatorii autorizaţi din respectivele judeţe.
Cu aceste ocazii au fost convenite, la mai multe instanţe, protocoale de colaborare, primul fiind  încheiat cu reprezentanţii Curţii de Apel Craiova(a se vedea Protocolul Permanent de Promovare a Medierii, 09.06.2009, RevistaDeMediere.ro).
În acest context, AMR salută iniţiativa UNJR de a se alătura eforturilor de promovare a medierii in rândul magistraţilor şi invită pe această cale toate asociaţiile profesionale ale magistraţilor să se alăture acestor activităţi prin iniţierea, participarea sau sprijinirea desfăşurării unor astfel de evenimente, organizate cu scopul de a degreva activitatea magistraţilor şi de a îmbunătăţi calitatea actului de justiţie.
AMR doreşte ca şi pe această cale să mulţumească instanţelor ce au răspuns şi au sprijinit aceste evenimente, precum şi tuturor colaboratorilor ce au iniţiat aceste activităţi.
Preşedinte AMR
Prof. univ. dr. judecator Mona Maria Pivniceru”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu