Comunicat intalnire asociatii 23 ian 2010


Asociatia Centrul de Mediere Craiova sustine eforturile mediatorilor de a contura o opinie clara pentru punerea in aplicare a modificarilor legii 192/2006 si saluta participantii la sedinta asociatiilor profesionale din domeniul medierii organizata la Bucuresti in data de 23.ian.2010.

In scopul aplicarii unitare a legii consideram ca este utila parerea  mediatorilor autorizati indiferent ca acestia sunt sau nu membri ai unei asociatii profesionale.

Organizarea Conferintei Nationale prin stabilirea calendarului si regulamentului acestora,in vederea alegerii noului Consiliu de Mediere este un obiectiv prioritar. Apartenenta la o asociatie sau alta este un act de decizie individual, voluntar, este un drept fundamental consacrat si nu o obligatie a mediatorilor pentru a dobandi dreptul de vot. Legea 370 /2009 este clara  in privinta art. 24 care nu se coreleaza in nici un fel cu art. III  privind organizarea alegerilor.

In ceea ce priveste regulamentul de votare opinia asociatiei noastre este de a  se vota mai intai presedintele si ulterior membrii  si supleantii Consiliului de Mediere. Apreciem ca profesia de mediator este prea tanara pentru ca vechimea mediatorilor autorizati sa constituie un criteriu obiectiv de selectare a membrilor din Consiliul de Mediere. Criteriile de competenta profesionala vor fi avute in vedere de fiecare votant in parte in momentul votului.

Consultarea mediatorilor prin intalniri la Bucuresti din initiativa Consiliului de Mediere este necesara si cansideram ca trebuie extinse temele de pe ordinea de zi cu teme de interes general precum promovarea medierii modalitatea de postare a tabloului mediatrilor pentru a fi mai accesibil publicului.



sursa: Revista de Mediere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu