Mediator...Georgeta Stănescu a plecat din magistratură chiar de ziua magistratului

Are o experienţă de 20 ani în învăţământ şi de  peste 3 decenii în avocatură şi acum a ales să înceapă o nouă etapă în cariera sa, ca mediator, considerând această schimbarea drept  o adevărată provocare.
După ce şi-a împlinit visul de a urma cursurile Facultăţii de Drept, în 1974, Georgeta Stănescu a intrat în Baroul avocaţilor din Galaţi. Din anul 1990, este cadru didactict la Universitatea „Dunărea de Jos”. A început ca lector şi, după înfiinţrea Facultăţii de Drept, devenind profesoară de Drept. Se mândreşte cu faptul că este prima juristă angajată la universitate şi tot prima juristă care se pensionează de la „Dunărea de Jos”.
„Mi-am dorit să urmez Dreptul şi apoi avocatura deoarece întotdeauna am luptat pentru dreptate.  Când nu-mi convine ceva iau atitudine. Sunt o persoană foarte incomodă, dar din păcate una dintre puţinele femei bătăioase din acest mediu. Din garda veche, în acest domeniu, puţine mai sunt persoanele  care mai iau atitudine. Sunt prima juristă angajată în cadrul universităţii gălăţene şi tot prima juristă pensionată recent, pe 3 marie 2010,  la „Dunărea de Jos”, a mai spus avocata Georgeta Stănescu.
A părăsit magistratura după trei luni
În anul 1996, Georgeta Stănescu a devenit magistrat. Afirmă că planurile mari de viitor şi dorinţa de a face ceva în meseria asta i s-au destrămat foarte repede, după numai tre luni de zile. Semnalul de alarmă pe care a vrut să-l tragă prin plecarea sa nu a fost auzit însă de nimeni sau poate nu s-a vrut a fi auzit.
"Pe nimeni nu interesa ce se întâmplă în acest domeniu.........continuare pe sursa: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu