Protocolul de colaborare între Asociaţia Mediatorilor Galaţi şi Tribunalul Galaţi

La data de 11.03.2010 a fost semnat şi a intrat în vigoare  Protocolul de colaborare între Asociaţia Mediatorilor Galaţi şi Tribunalul Galaţi, avînd ca obiective principale promovarea şi implementarea medierii ca mijloc alternativ de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă.

      Am militat pentru acest act de un an de zile şi înaintea Conferinţei despre mediere desfăşurate în data de 5 martie la Galaţi, a prezentat proiectul în proiect la Tribunalul Galaţi, Judecătorie, IPJ Galaţi şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.  Deşi mulţi erau sceptici, acolo unde am insistat mai mult protocolul s-a semnat, urmând să fim anunţaţi despre forma finală şi a celor cu alte autorităţi,  asigurând astfel o bază de lucru şi o formă de colaborare oficială între mediatorii gălăţeni şi instanţe, poliţie, parchet. Este în discuţii câte un protocol şi cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, AJOFM, Autoritatea Tutelară, ş.a.  Aşteptăm ca mediatorii din Galaţi să se angajeze acum în îndeplinirea obiectivelor acestui protocol şi a celorlalte după semnare, astfel încât cetăţenii judeţului Galaţi să aibe cunoştinţă despre existenţa acestei alternative la justiţie, să apeleze la mediere în conflictele civile, penale, comerciale, financiar-bancare, familiale, de muncă, protecţia consumatorului, etc.

Protocolul a fost înregistrat la AMG cu nr. 101 AP/02.03.2010 iar la Tribunal cu nr. 803/4/11.03.2010 şi mulţumim dnei preşedinte Carmen Sandu şi vicepreşedintelui Florin Meleacă pentru disponibilitate şi sprijin la încheierea acestui prim protocol pentru mediere în judeţul Galaţi, care va profita tuturor mediatorilor, indiferent de asociaţia din care fac parte sau celor neînscrişi încă.

       Vă facem cunoscut deasemenea faptul că pe holul de la parterul Palatului de Justiţie a fost amplasat cu acordul preşedinţilor tribunalului şi judecătoriei un afişier de către Asociaţia Mediatorilor Galaţi, unde sunt prezentate o serie de informaţii despre mediere şi Tabloul Mediatorilor Autorizaţi din Judeţul Galaţi, recent formatat electronic de Consiliul de mediere, autoritatea de reglementare, autorizare şi control în domeniul medierii în România. În tablou sunt afişate datele de contact ale celor 26 mediatori gălăţeni, număr care va creşte continuu, fiindcă mai sunt cel puţin pe atâţia în curs de autorizare.  Majoritatea au deschise birouri de mediator sau Societăţi civile profesionale de mediatori, dar medierea se poate desfăşura şi în alte locuri alese de părţi.

     Mediatorii pot fi găsiţi şi pe site-ul consiliului, www.cmediere.ro, deschizând fereastra corespunzătoare judeţului Galaţi din pagina accesată prin butonul “Tabloul mediatorilor autorizaţi”.

Reamintim că de la 03.03.2010 organele judiciare sau alte organisme cu atribuţii jurisdicţionale sunt obligate conform art. 6 din Legea nr. 196/2006 a medierii, să informeze părţile despre mediere şi avantajele acesteia şi să îndrume părţile să apeleze la mediere pentru soluţionarea conflictelor dintre ele.

       Mai facem cunoscut faptul că în Galaţi activează şi câţiva mediatori membri sau asociaţi ai Uniunii Mediatorilor Bancari, care au rezolvat deja câteva cazuri în domeniul băncilor, leasing-ului sau asigurărilor. Informaţii despre acest domeniu puteţi găsi în afara acestui blog bogat în articole pe teme financiare, pe site-ul www.mediatorbancar.ro .

      Persoanele care au litigii în zonă pot apela cu încredere la mediatorii gălăţeni, iar dacă o parte este din Bucureşti sau alt judeţ, prin intermediul nostru se poate găsi o soluţie solicitând sprijinul colegilor mediatori din judeţul respectiv.

      Între timp, participăm la acţiuni de promovare, cum ar fi cele consemnate într-un articol anterior despre lansarea unor publicaţii despre mediere (Revista Medierea şi Ghid de mediere), emisiunea TV despre mediere în cazurile de ajungere la insolvenţă pe canalul Money Chanell din 23.03.2010 şi cea de mâine o1.04.2010 la Express TV Brăila – Galaţi între orele 20.00 – 21.00.

       Cu dorinţa de a avea colaboratori mai activi, fiind în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti, mediatorii Constantin Asofronie şi Mihaela Gurău care vă ţin la curent cu medierea pe acest blog de jumătate de an, DORESC COLEGILOR ŞI CITITORILOR SĂNĂTATE, FERICIRE, ÎNŢELEGERE, BUNĂSTARE, O PRIMĂVARĂ FRUMOASĂ ŞI CURĂŢENIE ÎN SUFLETE!

Sursa: mediereagalati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu