Medierea, o dezbatere publică

Deputatul liberal Alina Gorghiu, preşedinte al Comisiei de Justiţie a PNL, organizează sâmbătă, 16 octombrie, la Palatul Parlamentului, ora 11:00, sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, prima dezbatere publică pentru promovarea medierii ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor.
Evenimentul, derulat în colaborare cu Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori şi Uniunea Naţională a Mediatorilor din România, face parte dintr-o campanie amplă de informare pentru creşterea notorietăţii acestei alternative la instanţa de judecată.
Promovarea medierii este argumentată, pe de o parte, de
volumul mare al dosarelor aflate pe rol (potrivit statisticilor, există 4 milioane de dosare penale într-o societate cu 18 milioane de adulţi), iar pe de altă parte, de durata excesivă a soluţionării acestora. Apelând la un mediator, scad costurile, se renunţă la timpul pierdut în tribunale şi creşte atenţia acordată cauzei.
Obiectivul primei dezbateri publice, intitulate „Medierea, alternativa modernă la justiţia clasică”, priveşte facilitarea accesului la cât mai multe informaţii legate de profesia de mediator, sprijinirea cât mai multor persoane cu potenţiale litigii, interesate de acest domeniu, precum şi implicarea unor personalităţi publice, cu scopul de a lămuri şi de a demonstra publicului beneficiile aduse de mediere.
Temele propuse în dezbaterea publică se adresează pentru prima dată publicului larg, până acum promovarea medierii făcându-se exclusiv în cadrul profesiilor juridice.
Sursa: Amosnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu