Oficiul Judetean de Mediere filiala a Oficiului National de Mediere

Activitatea de mediere va fi promovata mai intens si la nivelul judetului, in aceste zile infiintandu-se Oficiul Judetean de Mediere (OJM). Structura este condusa de Corina Andrei, unul dintre cei noua mediatori autorizati la nivelul judetului. "OJM s-a infiintat cu scopul promovarii si dezvoltarii medierii ca metoda alternativa de solutionare a conflictelor. In sensul atingerii acestor obiective, OJM ofera informare gratuita privind medierea si avantajele ei", a declarat Catalin-Alexandru Grigoras, director de comunicare si relatii publice in cadrul OJM.
Practic noua structura este o filiala a Oficiului National de Mediere, la nivelul tarii activand alte 37 de organizatii de acest gen. OJM doreste sa incheie protocoale cu instantele de judecata pentru a elimina eventualele neintelegeri.
Medierea este o procedura noua in legislatia romaneasca, iar promovarea ei este prevazuta chiar in legislatie. Astfel organele judiciare, cum ar fi politistii, procurorii si judecatorii, sunt obligate sa informeze cetatenii asupra procedurii mediere pentru a stinge conflictele.
Sursa: estiri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu