In atentia tuturor mediatorilor

In continuarea comunicatului transmis in 27 ianuarie 2010 referitor la protejarea datelor cu caracter personal doresc sa mai fac unele precizari:
Consiliul de mediere este un organism AUTONOM de interes public, conform Legii 192/2006, cu functie de autoritate competenta in domeniul medierii, conform Legii 200/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, si isi desfasoara activitatea respectand in totalitate cadrul legal din Romania.
Mai mult, prin natura activitatii sale, Consiliul de mediere lucreaza cu date cu caracter personal pe care are obligatia legala sa le protejeze, conform Legii 677/2001 si a tuturor legilor conexe acesteia.
Efortul permanent in calitate de presedinte a fost depus pentru a crea conditiile de lucru si de arhivare a acestor informatii/ date referitoare la persoane, astfel incat sa fie respectat cadrul legal.
In consecinta, pana la adoptarea codului de conduita (etic si deontologic), prevazut de Legea 677/2001, al membrilor Consiliului si elaborarea si adoptarea instructiunilor de acces la informatii ce contin date cu caracter personal, in calitate de presedinte NU voi aproba accesul la procese verbale, dosare de autorizare, dosare de candidatura, etc. al niciunei persoane, chiar daca are calitatea de membru in Consiliul de mediere.
In acest fel respect legea si protejez persoanele care si-au pus increderea in Consiliul de mediere trimitandu-ne documente sau copii ale unor documente incadrate de lege ca avand date cu caracter personal si sa nu le expun unor atacuri publice, inclusiv prin depuneri de plangeri penale impotriva acestora.

Anca Elisabeta Ciuca
Presedinte al
Consiliului de mediere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu