Conferinta UMB si deschiderea sucursalei zonale UMB Cluj

In data de 24 aprilie 2010 de la orele 09.30 la 14.00 s-a desfasurat la Cluj, in foaierul Hotelului Central Melody o noua conferinta organizata de UMB avand ca obiective promovarea medierii, dezvoltarea relatiilor cu mediatorii din tara si de peste hotare, pregatirea profesionala, si nu in ultimul rand, deschiderea primei sucursale a UMB.
La conferinta au participat din partea UMB presedintele TUDOR TATU, vicepresedintele CONSTANTIN ASOFRONIE, secretarul general DAVID BURNEI, directorul de marketing MARIAN BERAR, membrii Seffer Laurentiu – desemnat presedinte al sucursalei Cluj, Ioan si Georgeta Ardeleanu- Oradea, Chinole Eduard -Turda, Ghita Florentin – Reghin, … la care s-au alaturat alti mediatori din zona neasociati la UMB.
De asemenea, ne-au onorat cu prezenta 4 mediatori din Ungaria, care au prezentat comparativ reglementarile din tara vecina, piata medierii, situatia mediatorilor, colaborarea internationala, precum si un formator roman-ungur care desfasoara in prezent la Cluj un curs de coatching si mediere, ziaristi, avocati, reprezentanti de la protectia consumatorilor banci, firme de asigurari, administratia publica, alte persoane interesate de aceasta profesie.
In prima parte s-a discutat, ca de obicei, despre legislatie, mediere si mediatori in general, apoi despre activitatile UMB, colaborarea cu alte asociatii, participarea la activitati de promovare interne si externe, perspective, viata de organizatie, specializarea in domeniu prin libera alegere a celor care nu au o pregatire in finante-banci – leasing – asigurari – fiscalitate, indiferent de faptul ca CM intreprinde ceva sau nu pe linia specializarii mediatorilor.
Au fost discutate si aspecte practice si legale privind medierea in domeniu, experienta unora si intrebarile altora, modalitati de colaborarea, cazuri repartizate de UMB unor mediatori duin tara, chiar daca nu sunt membri, tocmai pentru promovarea medierii, oferirea unor servicii de catre cel mai apropiat birou de mediator, fiind o manifestare clara de deschidere si altruism in relatiile pe care vrem sa le dezvoltam cu toti mediatorii din tara, pentru dezvoltarea profesiei, imbunatatirea cadrului legislativ, actelor normative interne, procedurilor de lucru, formularisticii. A fost prezentata si lucrarea brosata GHID DESPRE MEDIERE PENTRU POLITIA JUDICIARA elaborata de mediatorul C. Asofronie si difuzata cu acordul si demersurile conducerii Ministerului Administratiei si Internelor la toate inspectoratele judetene de politie, politie de frontiera si jandarmi, pe cheltuiala autorului.
Apreciem in mod deosebit si multumim pentru eforturile facute pentru reusita conferintei colegului Laurentiu Seffer, precum si sotiei sale,
Vom reveni cu lista completa cu participantii si alte detalii, mai adaugam cateva fotografii, programul fiindu-ne cam incarcat si drumurile prea lungi in 36 de ore pe traseul Bucuresti – Galati (vineri dupa amiaza – adunarea generala anuala a Asociatiei Mediatorilor Galati)- Cluj – Galati – Bucuresti… Dar merita efortul pentru ceea ce ne-am propus pentru respectarea promisiunilor strategiei noastre, obiectivelor mediatorilor reuniti in ambele asociatii fiind mult mai evident pozitive si pragmatice decat ale celor care diriguiesc profesia din posturi duale si interesate se pare doar de putere si bani.
Lumea se convinge incet incet si de falsele teme lansate in discutie la adresa UMB sau unor mediatori care au facut in 4 luni mai mult pentru mediere si mediatori decat toti membri CM la un loc, in 4 ani. Si lumea medierii incepe sa inteleaga ce este mai bine si sa aleaga drumul catre … lumina. Dupa cum se vede, pentru cei cu grija barfei, declaram ca promovarea medierii in tara si deschiderea de sucursale sau filiale nu are scopuri electorale sau de acaparare a pietii, ci de promovare a medierii, colaborare, dezvoltarea organizationala, specializarea mediatorilor.
Sursa: mediereagalati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu