Centrul de Mediere Braila– un adevarat spaţiu de dialog în aplanarea conflictelor

Pentru majoritate dintre noi, conform unei obişnuinţe datorate sistemului legislativ, soluţia cunoscută în rezolvarea diferitelor tipuri de conflicte este tribunalul, consilierea oferită de un avocat. De ceva vreme, însă, există şi o altă modalitate de rezolvare a problemelor de tip conflictual pe care ne-o prezintă Ioana Sabina Visan – manager la Centrul de Mediere Brăila. Aceasta este tocmai apelarea la serviciile Centrului de Mediere.
     “Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate. Persoane fizicele sau
persoanele juridice pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, convenind să soluţioneze pe această cale orice conflicte în materie civilă, comercială, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile Legii nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator. Părţile aflate în conflict au dreptul să fie asistate de avocat sau de alte persoane, în condiţiile stabilite de comun accord”, subliniază Ioana Sabina Visan.
      Astfel, medierea poate fi folosită pentru orice tip de conflict comercial (executare şi interpretare a contractelor, reziliere de contractele, pretenţii, somaţii de plată, revendicări, evacuări, conflicte între diferite compartimente ale societăţilor comerciale, conflicte între angajaţi).  De asemenea, în orice contract comercial, părţile pot introduce o clauză de mediere, potrivit căreia, înainte de a se apela la instanţă sau la arbitraj, se încearcă rezolvarea conflictului prin mediere.
       Câteva avantaje ale medierii: costurile mai reduse, rapiditate în rezolvare a conflictelor, părţile pot continua cu o mult mai mare uşurinţă legăturile de afaceri dintre ele şi propria tradiţie comercială, păstrându-şi în egală măsură piaţa, furnizorii.
    Adresa Centrului de Mediere este Brăila, str Şcolilor nr. 44, bl. App, sc. 3, parter. Telefon/Fax: 0239.636.706; e-mail:   office@mediere-br.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu