Mediatorii îsi încep activitatea în Mures

Zi de ziMuresenii îsi pot rezolva conflictele rapid si fara costuri mari, odata cu înfiintarea Asociatiei Mediatorilor Mures (AMM), care functioneaza pe strada Bolyai nr. 34 din Târgu-Mures.
Potrivit lui Stelian Marius Bonteanu, presedintele AMM, aceasta a fost înfiintata în luna decembrie 2009 din initiativa unor mediatori din judetul Mures, autorizati în conditiile Legii nr. 192 din 2006 de catre Consiliul de mediere, înscrisi în ,,Tabloul mediatorilor autorizati”, scopul fiind asocierea profesionala a acestora sub forma unei persoane juridice române de drept privat, non-profit, neguvernamentala, autonoma administrativ si apolitica.
Acesta a subliniat ca
obiectivele AMM urmaresc reprezentarea si apararea intereselor membrilor sai, perfectionarea pregatirii lor profesionale, promovarea principiilor medierii în domeniile de interes general, colaborarea cu institutii si asociatii nationale si internationale în domeniu. „Activitatea se va materializa în sprijinirea membrilor sai în activitatea de mediere, promovarea medierii prin toate mijloacele, realizarea unui dialog permanent si o buna cooperare cu institutiile cu atributii stabilite prin normele din Legea nr. 192 din 2006, modificata prin Legea nr. 370 din 2009, care prevad în articolul 6 ca organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale informeaza partile asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si le îndruma sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele”, a declarat Stelian Marius Bonteanu.
Presedintele AMM a adaugat ca membrii asociatiei pe care o conduce considera ca medierea este cea mai convenabila cale de solutionare a conflictelor, asigura o rezolvare rapida si reduce costurile de rezolvare a acestora, ducând în final la degrevarea instantelor de cauze. „Indiferent de existenta altor autoritati sau a instantelor de judecata, muresenii au acum posibilitatea sa îsi solutioneze conflictele pe cale amiabila, prin mediere, cu ajutorul mediatorilor gasindu-se o solutie reciproc acceptata, confidentiala, ca alternativa la hotarârile institutiilor cu atributii judiciare sau jurisdictionale deja existente în România”, a precizat Stelian Marius Bonteanu.
Sursa: zi-de-zi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu