Cum se votează ! Doar o ştampilă şi un pix cu pastă albastră pentru a le arăta formatorilor şi membrilor CM ce fel de oameni au fost !

În perioada 05.03.2015 - 15.03.2015 mediatorii vor trebui să voteze o nouă conducere a Consiliului de Mediere.
Avem 6700 de mediatori votanţi şi 7050 de buletine de vot ! Marja de 5% în plus ! De ce avem noi nevoie de această marjă, chiar nu înţeleg !
Dar să revenim.
Majoritatea mediatorilor nu cunosc procedura subtilă a acestor alegeri.
Am trecut prin astfel de momente în 2011 şi pot spune că am experienţa necesară pentru a vă învăţa cum să votaţi. Mai ales că am aflat ulterior multe lucruri despre desfăşurarea acelor alegeri din 2011.
Nu vă speriaţi ! Nu trebuie să fiţi experţi în a vota !
Ce trebuie să ştiţi mai exact:
Curierul vă anunţă printr-un mesaj cu o zi înainte, că v-a veni a doua zi la dumneavoastră să votaţi.
Reţineţi ! Puteţi vota oriunde, nu neapărat la birou!
Dacă lucraţi undeva, sunteţi plecat să plătiţi chiria la birou sau sunteţi în piaţă la cumpărături pentru birou(ex: cumpăraţi un top de hârtie) luaţi ştampila şi un pix albastru cu dumneavoastră. Luaţi legătura cu domnul curier şi rugaţi-l să vină în locul indicat de dumneavoastră ! Dacă nu puteţi fi prezent/ă în acea zi, cădeţi de acord împreună să vă întâlniţi într-o altă zi într-un alt loc convenit de amândoi !
Este acelaşi lucru ca şi cum ai fixa un loc de întâlnire când primeşti un colet prin curier, numai că tu acolo faci ceva în plus .... votezi !
Ai votat, ai semnat, ai pus ştampila, ai sigilat şi ai predat buletinul de vot curierului.
Trebuie să votaţi doar dumneavoastră în prezenţa curierului şi nu altcineva.
Nu trimiteţi curierul la sediul asociaţiei din care faceţi parte să vă lase acolo buletinul de vot ! Este obligat să vi-l înmâneze personal ! Dacă-l lasă altundeva, este INFRACŢIUNE fiindcă v-a luat dreptul de a vota (că tot s-au dat explicaţii şi s-a motivat acceptarea contestaţiilor cu art. 196, art. 2 din Codul de Procedură civilă şi Constituţia cu art. 37 !!!)
Nu daţi ştampila altui coleg ! Mai bine nu votaţi !
În cazul unei contestaţii, există riscul să răspundă şi el şi curierul şi dumneavoastră penal dacă se află/descoperă (şi sigur vor fi contestaţii) că a luat altcineva în locul dumneavoastră buletinul de vot şi a votat în locul dumneavoastră cu ştampila dumneavoastră !

Deci puţină atenţie .... nu daţi ştampila nimănui şi nu lăsaţi curierul să vă lase buletinul de vot în altă parte ! Curierul este obligat să vină să vă înmâneze personal buletinul de vot deoarece aceste buletine de vot au un regim special, iar firma de curierat încasează bani frumoşi(banii noştri daţi la CM)pentru fiecare buletin de vot !

Ce trebuie să faci după ce te găseşti cu domnul curier :

1) Trebuie doar să ai ştampila de mediator şi un pix albastru la tine timp de 1 zi în perioada 05-15.03.2015;
2) Trebuie să încercuiţi NUMĂRUL/NUMERELE din dreptul candidatului/candidaţilor pentru care optaţi cu pixul albastru. Puteţi alege de la 1 până la 9 candidaţi ;
3) Opţional, încercuiţi numărul de candidaţi pentru care aţi optat;
4) Confirmarea exercitării votului se completează, se semnează, şi se ştampilează de dumneavoastră;
5) Sigilaţi buletinul de vot şi înmânaţi-l curierului;

Oricum, dacă aţi uitat ceva din ce am scris eu aici, citiţi instrucţiunile scrise pe buletinul de vot !!!
Pont.
Nu votaţi în prezenţa preşedinţilor de asociaţii. Ei au un interes şi nu le pasă de viitorul dumneavoastră ! De fapt nu le-a păsat niciodată ! Vor căuta să vă convingă că aveţi mai mult de câştigat dacă votaţi cum spun ei . O minciună !
Din surse sigure, vă spun că preşedinţii de asociaţii promit susţinătorilor că pot să vă convingă să votaţi pe cine vor ei. Există deja un troc ! Eu am 60 de mediatori care vor vota cu tine .... etc.
Şi uite aşa ajung din nou formatorii la conducerea CM !
Şi nu uitaţi ! Fiecare preşedinte de asociaţie a avut un interes când a organizat cursurile de formare. Nimic nu au făcut ei gratis sau în numele medierii !
Votaţi cum ştiţi dumneavoastră mai bine şi nu vă lăsaţi duşi de nas şi păcăliţi de aceşti preşedinţi de asociaţii !


Cum să evitaţi fraudarea propriului buletin de vot:

1) nu uitaţi să ştampilaţi. Atenţie! Trebuie să fie ştampila dumneavoastră !
Ştampila asociaţiei din care faceţi parte pe buletinul dumneavoastră de vot se numeşte fraudare şi anulează votul !

2) încercuiţi doar numărul candidatului cu pix albastru(un pix de altă culoare anulează votul);
3) încercuiţi numărul de candidaţi votaţi. Puteţi vota între 1 şi 9 candidaţi. Ex: Am votat 5 candidati. Încercuiţi în dreptul lui "Am votat - cifra 5 ". Dacă aţi votat 9 candidaţi, încercuiţi în dreptul lui "Am votat - cifra 9.
De ce e bine să bifaţi câţi candidaţi aţi votat.
- dacă aţi ales 4 candidaţi în loc de 9, există riscul ca alte persoane să poată bifa restul de 5 candidaţi pe buletinul dumneavoastră de vot;
- dacă aţi ales 9 candidaţi, alte persoane pot bifa mai mulţi candidaţi şi astfel se anulează votul.
Dacă aţi bifat numărul de candidaţi votaţi, nu se mai poate interveni asupra buletinului de vot pe acest aspect.
Până a avea sau nu încredere în comisia care verifică şi numără voturile, asiguraţi-vă voi că în cazul unei contestaţii buletinul dumneavoastră nu avea cum să fie modificat. În cazul unei contestaţii, dacă acel buletin nu corespunde cu ce aţi bifat dumneavoastră, rezultă clar o fraudare !

Nu uitaţi ! Viitorul medierii stă în votul dumneavoastră !
Nu aveţi nevoie decât să purtaţi ştampila la dumneavoastră şi un pix cu pastă albastră timp de o zi. În 5 minute le puteţi plăti cu vârf şi îndesat celor care şi-au bătut joc de voi, v-au minţit, v-au luat acea mie de euro şi v-au adus cu biroul în situaţia în care sunteţi acum !


VOTAŢI  SCHIMBAREA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu