A fost ales....gata....doi ani nu moare nimeni!!!


……si continuam sa discutam urmatoarele articole.
Azi am sa discut articolul 17.….marele articol care a blocat medierea!!!
Nu vreau sa par ca as tine cu cineva dar noile modificari arata asa:
Art.17 vechi…punctele 3 si 4
(3) Consiliul de mediere este format din 9 membri, aleşi prin vot direct sau prin reprezentare de către mediatorii autorizaţi, în condiţiile prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere.
(4) Membrii Consiliului de mediere sunt validaţi de ministrul justiţiei, pe o durată de 2 ani. Mandatul oricăruia dintre membrii Consiliului de mediere poate fi prelungit pentru aceeaşi durată o singură dată.
Art.17 nou…punctul 3
(3) Consiliul de mediere este format din 9 membri titulari şi 3 membri supleanţi, aleşi prin vot direct sau prin reprezentare de mediatorii autorizaţi, în condiţiile prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere.

De ce nu sunt membri titulari nu se stie….supleanti….adica?acesti supleanti ii inlocuiesc pe cei titulari sau care este rolul lor?….ce putere au ei?au aceleasi drepturi ca titularii?oricum ….cu cat sunt mai multi cu atat mai bine.
Am citit Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere…..nimic despre ce rol au membrii supleanti…poate trebuie sa citesc din nou…..ma rog.

Nota 8,5

Art.17 nou…punctul 4
(4) Mandatul membrilor Consiliului de mediere este de 2 ani.
(4) se introduce un nou alineat, alineatul (41) cu următorul cuprins:
„(41) Revocarea Consiliului de mediere sau a oricaruia dintre membrii acestuia se poate face la iniţiativa unei pătrimi din numărul mediatorilor autorizaţi, decizia fiind adoptată cu majoritate de jumatate plus unu din numărul mediatorilor autorizaţi.”

Nu prea inteleg cum e treaba cu mandatul....o singura data in viata are dreptul sa fie membru sau ori de cate ori este ales?
Chestia cu revocarea Consiliului de Mediere mi se pare aiurea.....dupa ce ca sta doar 2 ani il mai si dai afara....acest punct poate incuraja haosul.....parerea mea....nu e bun....
A fost ales....gata...bun sau rau doi ani nu moare nimeni.

Nota 8......deoarece vechiul punct mi se parea mai explicit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu