Lansarea Revistei Medierea si a Ghidului de Mediere – Z. Sustac si C. Ignat

 In data de 25 martie 2010, a avut loc lansarea oficiala a Revistei Medierea, la Sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, prima publicaţie periodica despre mediere şi ADR din România.Revista Medierea se adreseaza atât mediului universitar, cât şi profesioniştilor diverselor domenii, ca instrument util în înţelegerea medierii şi a beneficiilor acesteia, abordând atât partea teoretica cât şi cea practica a instituţiei medierii. Apariţia sa denotă interesul crescând de care se bucura medierea în societatea românească, propunându-şi să contribuie la diseminarea informaţiilor despre mediere în mod profesionist, cu ajutorul specialiştiilor domeniului. Din Consiliul Ştiinţific fac parte personalităţi naţionale şi internaţionale, reunite de preocuparea comuna de a promova medierea în România.
Revista a fost tipărită la Editura Universitară, cu sprijinul MEDIARCOM şi cu susţinerea portalului www.juridice.ro , avand o aparitie trimestriala.
Cu ocazia evenimentului, a mai avut loc şi lansarea oficiala a lucrarii “Ghid de mediere” a autorilor Claudiu Ignat, Zeno Sustac si Cristi Danilet, primul îndrumar adresat profesioniştilor dreptului, mediatorilor şi beneficiarilor serviciului de mediere.
Cele doua lucrări, aparute sub egida Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România, coincid cu intrarea în vigoare în decursul acestei luni a prevederilor legale care prevăd ca, organele judiciare şi arbitrale, precum şi alte autorităţi cu atribuţii jurisdicţionale vor fi obligate sa informeze părţile asupra posibilităţii şi a avantajelor folosirii procedurii medierii şi le vor îndruma să recurgă la mediere pentru soluţionarea conflictelor dintre ele.
Gazdele lansării au fost autorii Claudiu Ignat şi Zeno Şuştac, sprijiniţi de colegii lor deputata Alina Gorghiu, dr. Elena Bustea şi Ion Dedu, din conducerea UNMR. Anterior lansării aceştia au dat interviuri postului ProTV, care a înregistrat şi lansarea. Din Consiliul de mediere au fost prezente Anca Ciucă preşedinte şi Barbara K. Kibedi, membru, precum şi deputaul Uioreanu.
Au mai fost prezenţi colegi mediatori, între care am recunoscut pe doamnele Camelia Gagu, Fănuţa Lişman, Mănăilă, Lucia Ardeleanu şi soţul. Vom reveni.
Sursa:mediereagalati.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu