"Ghidul de mediere", soluţia pentru rezolvarea conflictelor


Ieri au fost lansate oficial revista Medierea şi "Ghidul de mediere"
Elena Bustea: Este vorba despre două lucrări foarte importante, care vin în sprijinul acestei profesii liberale

Ieri, a avut loc lansarea oficială a Revistei Medierea, la Sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti, prima publicaţie periodică despre mediere şi ADR din România. Totodată, cu ocazia evenimentului a avut loc şi lansarea oficială a lucrării "Ghid de mediere" a autorilor Claudiu Ignat, Zeno Şuştac şi Cristi Danileţ, primul îndrumar adresat profesioniştilor dreptului, mediatorilor şi beneficiarilor serviciului de mediere. Revista Medierea se adresează atât mediului universitar, cât şi profesioniştilor diverselor domenii, ca instrument util în înţelegerea medierii şi a beneficiilor acesteia, abordând  atât partea teoretică, cât şi cea practică a instituţiei medierii. Apariţia sa denotă interesul crescând de care se bucură medierea în societatea românească, propunându-şi să contribuie la diseminarea informaţiilor despre mediere în mod profesionist, cu ajutorul specialiştilor domeniului.
Viitorul soluţionării conflictelor, în strânsă legătură cu medierea
"Este vorba despre două lucrări foarte importante, pentru mediatori, care vin în sprijinul acestei profesii liberale, ce devine din ce în ce mai populară. Noi dorim degrevarea Justiţiei: dacă din 100 de dosare aflate pe rolul unui judecător, măcar 50 vor ajunge să fie rezolvate de către mediatori, înseamnă că am triumfat. Percepţia justiţiabilului român este pe cale de a se schimba, cu ajutorul medierii. Viitorul soluţionării conflictelor în România este fără îndoială în strânsă legătură cu medierea, secolul 21 fiind secolul soluţionării conflictelor pe cale amiabilă, în afara sălii de judecată", a declarat, pentru Curierul Naţional, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România, Elena Bustea. Revista, care apare la Editura Universitară, sub egida Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România (UNMR), va apărea trimestrial, cu sprijinul MEDIARCOM şi Juridice.ro.
Din Consiliul Ştiinţific fac parte personalităţi naţionale şi internaţionale, reunite de preocuparea comună de a promova  medierea în România.
Continuare pe sursa articolului: curierulnational.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu