Legea malpraxisului se va aplica şi farmaciştilor şi furnizorilor de servicii medicale

Rapoartele asupra cazului de malpraxis nu vor mai fi întocmite de "experţii judeţeni", ci de cei "naţionali”.
O nouă modificare a legii malpraxisului ar putea mări lista celor care vor fi trași la răspundere în cazul unei culpe medicale. Astfel, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică, se introduce obligația de asigurare în caz de greșeală pentru furnizorii de produse și servicii medicale, sanitare sau farmaceutice.
Noua lege arată că în cazul în care intervine un malpraxis, mai întâi se va încerca medierea conflictului, prin stabilirea prejudiciilor de către asigurator. În plus, rapoartele asupra cazului de malpraxis nu vor mai fi întocmite de "experții județeni", ci de cei "naționali".
De asemenea, potrivit proiectului legii privind malpraxisul, direcțiile de sănătate publică pot angaja mediatori autorizați pentru soluționarea conflictelor, iar asiguratorul este obligat ca într-un anumit termen să facă o propunere pentru despăgubirea victimei.
Dacă se ajunge la un acord, victima prejudiciului și personalul medical, furnizorii de produse și servicii medicale, sanitare sau farmaceutice încheie un contract cu acordul asiguratorului.  
Sursa: cotidianul.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu