Idei despre mediatizarea profesiei de mediator….Tabloul mediatorilor din judetul “X”ICosturile totale ale tablourilor ar fi imense si de nesuportat pentru CdM.
Pe langa asta multe judecatorii vor accepta foarte greu afisarea lor….motivele se cunosc deja.
Parerea mea este alta.
Tabloul mediatorilor din judetul “X” este solutia ideala.
Daca judetul  “X” are 20 de mediatori autorizati inscrisi in tablou…..organizatiile judetene vor intocmi un tablou cu cei 20 si-l vor afisa in incinta judecatoriilor din judetul lor.
Daca judetul “Y”are doar 10….atunci vor fi doar 10.
Intr-un judet pot fi 3-5 judecatorii…asta inseamna 3-5 tablouri….iar un tablou de acest gen costa in jur de 100-150 de lei cost pe care-l poate suporta orice organizatie judeteana.
Nu se poate pune un tablou cu toti mediatorii autorizati din Romania!
Lista tablourilor respective va putea fi reactualizata prin lasarea de spatii libere la finalul fiecarui tablou.
Daca aceasta forma de mediatizare va fi realizata de la 1 ianuarie 2010….in maxim 1 an de zile mai bine de 25% din populatia Romaniei va afla despre profesia de mediator.
Ce parere aveti?

Un comentariu:

 1. Este adevarat ca toti mediatorii din Romania trebuie sa fie cunoscuti....dar este aproape imposibil sa faci un tablou cu 1000 de mediatori autorizati.
  Unde mai pui ca numarul acestora va creste de la an la an.
  Avocatii practica acest sistem de mediatizare.....in fiecare judet exista un tablou al avocatilor din acel judet si in fiecare judecatorie din judetul respectiv este afisat acel tablou.
  Daca un justitiabil doreste sa se judece in alt judet poate afla acolo despre lista avocatilor din judetul respectiv sau poate sa-si angajeze avocat din judetul lui.
  Binenteles ca noi nu suntem avocati.
  Dar putem imprumuta o parte din ideile lor de mediatizare.
  Iar daca aceasta decizie este luata la nivel de CdM fiecare mediator ar putea sa-si faca o reclama zonala si astfel medierea va fi mai cunoscuta.
  Pe viitor poate se vor gasi alte solutii de mediatizare mai bune dar momentan ar fi buna aceasta solutie.
  Parerea mea.

  RăspundețiȘtergere