Specializarea mediatorilor....subiect de discutie?

Daca insa mergeti pe varianta "impacarii" si totusi nu reusiti sa sa ajungeti la o intelegere direct cu banca, mai aveti cel putin inca doua variante, adica Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, prima – o asociatie profesionala, iar cea de-a doua – un ONG specializat in rezolvarea pe cale amiabila a conflictelor dintre banci si clientii lor.
Obligati la mediere
Din martie anul acesta, magistratii care se ocupa de procese intre banci si clientii lor ii vor indruma pe acestia catre mediatoriii bancari, care trebuie sa incerce sa rezolve amiabil problema. Cu alte cuvinte, vrand-nevrand, cel putin o tentativa de rezolvare amiabila a conflictelor tot va exista.
CE FACE FIECARE INSTITUTIE?
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor este unul dintre putinele organisme care au capacitatea de a arbitra conflictele dintre banci si clientii lor.
Mediatorii bancari va analiza, iwwnainte de inceperea procesului efectiv, o parte a dosarelor ajunse in justitie care vizeaza conflicte intre banci si clientii lor.
BNR se ocupa doar de persoane juridice, in cazul in care au fost inscrise la Centrala Riscurilor Bancare
Sursa: romania libera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu