Lucrarile Comisiei de Promovare a Medierii


Marti 11 mai 2010 a avut loc prima sedinta de lucru a Comisiei de promovare a medierii.
Cu toate ca facem parte din organizatii diferite, modul in care membrii comisiei au colaborat intre ei, ma face sa cred ca dezbinarile din interiorul CM sunt mentinute de “mediatori”(daca le pot spune asa) care nu doresc binele medierii sau care au anumite interese financiare si mai putin cele de promovare a medierii.
Ma asteptam sa vad razboi, scandal, panarama sau sageti otravite….NU
Este bine sa vezi atatia oameni stransi la o masa, dornici sa promoveze medierea.
Ma uitam la fiecare si nu-mi venea sa cred….toti au venit sa faca treaba si sa promoveze medierea, nu sa se certe intre ei.
Ma intreb atunci….de ce nu merge medierea?
Oricum pentru mine ramane o mare enigma.
Acum sa va spun ce s-a discutat timp de 5 ore.
Primul punct important au fost pliantele de promovare a medierii.
Vor fi un numar de 10000 de exemplare ce vor fi distribuite in intreaga tara.
Toti cei prezenti au lucrat la continutul pliantului, pliant ce va fi finalizat zilele acestea si va fi facut public cat mai repede cu putinta.
Al doilea punct, a fost repartizarea sarcinilor privind relatia cu institutiile importante din tara, pentru stabilirea unor relatii de colaborare si promovare medierii cu institutiile respective.
Aici fiecare membru al comisiei a ales institutia cu care crede ca ar putea colabora si construi o punte de legatura intre institutia aleasa si Consiliul de Mediere.
S-a mai discutat despre numarul mic de mediatori autorizati din tara(doar 1500),despre repartizarea mediatorilor in toata tara si de faptul ca introducerea prealabila a medierii ca procedura obligatorie nu poate fi facuta cat timp nu exista un numar suficient de mediatori in tara.
Ar mai fi multe de spus despre ce s-a discutat, dar timpul este scurt pentru mine acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu