De cati mediatori este nevoie in tara asta deoarece vad ca este nevoie mare de mediatori?


In tara la ora actuala exista in jur de 490-500 de executori.
Tot in tara la ora actuala exista 1950-2000 de notari.
Tot in tara exista la ora actuala un numar de 18-19000 de avocati.
Tot in tara exista la ora actuala un numar de aproximativ 2000 de mediatori autorizati si inca 2500-3000 de mediatori neautorizati.Deci suntem 5000 mii mediatori.
Acum am si eu o nedumerire.De cati mediatori ar fi nevoie in tara asta ?
Erau suficienti
si acesti 2000 in caz de era introdusa obligativitatea medierii.....sa nu mai vorbim de ceilalti 3000 neautorizati.
Despre obligativitatea medierii s-a vazut clar...vom mai astepta pe putin 3-5 ani...si sunt un optimist.
Art.597. din viitorul Cod de procedura penala aprobat de Senat….si repet viitorul…spune asa.
Intrarea in vigoare.
Prezentul cod intra in vigoare in termen de un an de la data publicarii in Monitorul Oficial. 
Pana se aproba…pana se publica in MO…mai asteptam sa treaca si anul sa intre in vigoare si apoi o sa vedem ce avem in fata......un Cod de procedura civila si un Cod de procedura penala care nu spune nimic de obligativitatea medierii.
Sa transform asta in timp si bani.....ANI DE ZILE  99% dintre mediatori nu vor fi nici macar someri!!!Somerul tot mai ia un ban...mediatorul nimic.In schimb va da bani din buzunar pentru taxele cerute de CM si pentru cele de profesie liberala.
La ora actuala nu sunt 5 mediatori autorizati in tara, din 2000, care sa traisca doar din onorariul de mediator.
Am uitat....vin altii si spun ca vor fi modificate si ca vor introduce medierea ca procedura obligatorie....voi chiar credeti asta ?
Sa presupunem ca se va intampla totusi asta...tot mai trebuie sa asteptam minim 2-3 ani.Va dati seama ce inseamna modificarea lor ?Nu e vorba de un articol doua.Pentru asta trebuie studiata procedura, modul de aplicare....etc.
Pe langa asta obligativitatea medierii nu va fi introdusa pentru toate spetele....doar pentru cateva.Iar acele cateva....vor fi praf in ochi din punct de vedere financiar....doar nu vor fi prosti cei care modifica codurile sa dea o parte din cascaval mediatorilor si sa infometeze avocatii.
Avocatii nu vor avea de suferit ?Cine spune asta ?A facut cineva mediere cu avocati?Sa vorbeasca dupa ce face asta.Ce onorariu va trebui sa ceara un avocat pentru a veni cu clientul la mediator atunci cand va afla ca mediatorul cere un onorariu extrem de mic?Iar daca e vorba de bani multi....avocatul va impiedica incheierea acordului in ideea ca-l va angaja pentru proces...iar onorariul va fi pe masura.
Deci dragi mediatori...inainte de a plati marele Tablou sa va ganditi de 2 ori daca scoateti sau nu scoateti banii dati.
In schimb un lucru bun se intampla....ne inmultim deoarece este nevoie mare de mediatori.

Un comentariu:

  1. Nota Asofronie C.
    In sfarsit un articol transant la care imi permit acest comentariu + completare:
    €ste nevoi€ de cat mai multi mediatori pentru ca sa aiba de unde incasa bani formatorii, patronii “fabricilor de mediatori”, cei care-i examineaza si autorizeaza, membrii consiliului pentru a incasa taxe pentru orice, si in curand, pentru perfectionare si specializare. Dar acestia nu fac nimic pentru ca mediatorii sa aibe de lucru. Scuze, Nicule, dar poate cu aceasta nota explicativa, mediatorii si candidatii isi vor da seama mai clar in ce cacealma sunt jucati. Si cu cat taceti mai mult, drama se va amplifica si medierea va muri, pentru ca deja sufera de un mare handicap. La 5 ani nu prea vorbeste, nu relationeaza, nu face nimic, desi sigur sunt de vina parintii degenerati… Sper sa se fi nimerit printre cele 2 000 vlastare zdravene, care sa-i traga si pe ceilalti la lumina.

    RăspundețiȘtergere