Stresul si suferinta la locul de munca. Un judecator marturiseste

Dragos Calin, judecator Curtea de Apel Bucuresti

Despre lucrarea: "Stresul si suferinta la locul de munca. Un judecator marturiseste "Autor: Béatrice Brenneur

Confruntându-se zi de zi cu stresul şi suferinţa manifestate în raporturile dintre angajatori şi angajaţi, autoarea, judecător de carieră în materia litigiilor de muncă, constată că justiţia este uneori inadecvată pentru unele cauze. Legea nu rezolvă totul, este uneori prea transantă si poate duce spre solutii inadecvate, dacă nu chiar injuste. Procesul judiciar provoacă rupturi, lasă răni, produce frustrări, ură, dorința de răzbunare si întretine un climat propice dezvoltării unor noi conflicte. 

Povestea a zeci de cazuri ilustrează în acest volum o abordare neobişnuită a magistratului aflat în căutarea unor metode noi de solutionare a conflictelor. Pionier în Europa, în ce priveşte medierea litigiilor de muncă, autoarea a instituţionalizat această metodă de soluţionare a cauzelor, prin care fiecare parte îşi regăseşte demnitatea în ascultarea şi respectul reciproc.
Volumul este si o reflecţie a experienţei sale judiciare, prin care a descoperit sărăcia, suferinţa, stresul celor antrenaţi într-un conflict şi dincolo de acesta, într-o sală de judecată care îi nelinişteşte, supuşi unor profesionişti ai dreptului (judecători, avocaţi) care îi intimidează, luptând cu o procedură pe care nu o înţeleg, sperând să se termine mai repede, dar de prea multe ori foarte lentă si fără sfârşit......beckshop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu