Simpozionul MEDIEREA – O PROCEDURĂ DE SUCCES ÎN ANUL 2013



Astazi 19.01.2013, am fost prezent la Simpozionul MEDIEREA – O PROCEDURĂ DE SUCCES ÎN ANUL 2013, organizat de Asociatia Centrul de Mediere Neamt, in sala de conferinfe a Hotelului Central Plaza Piatra Neamt.
Au fost prezenti domnul Stefan Coste – membru CM, Valentin Trifescu – presedintele Asociatiei Centrul de Mediere Neamt, judecatori, procurori, avocati, mediatori si alte personalitati ale municipiului Piatra Neamt.
Ce s-a discutat:
-Ultimele reglementari in domeniul medierii – Valentin Trifescu;
-Ghid pentru organizarea sedintei de informare privind medierea – Stefan Coste;
-Importanta prezentei avocatului in procedura medierii – Manole Vasile Laurentiu;
-Medierea in scoala – Nichifor Mihaela Iuliana;
-Calitatile unui mediator profesionist – Merlusca Mirela Liusiana
Pe parcursul prezentarilor au mai intervenit si judecatori, mediatori, avocati si procurori, discutiile fiind contradictorii, constructive, interactive si interesante.
Ce am retinut eu:
-in vara s-a renuntat la taxa de timbru „peste noapte fara consultarea nimanui” datorita faptului ca in judetele din sudul tarii, acordurile de mediere vizau mai mult transferul drepturilor de proprietate, taxele de timbru se restituiau in totalitate si notarii nu mai aveau activitate!!!
-se doreste o actualizare a tablourilor din instante si aparitia unor birouri de mediere in instante;
-se doreste promovarea medierii mai ales in mediul rural cu ajutorul secretarilor din primariile comunale,  sefilor de post si preotilor;
-inainte de 1 februarie, Certificatele de Informare vor fi inseriate si eliberate online doar de CM pe baza de user si parola;
-toti MEDIATORII DORESC O PRACTICA UNITARA la nivel national;
-s-a vorbit despre modalitatea de informare obligatorie a cetateanului – cred ca acum am inteles cum se face aceasta informare, micile greseli urmand a ni le corecta in timp.
Concluzii - un simpozion reusit!

mediator Nicolae Dediu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu