Legea 370/2009 interpretata datorita art.6


Daca legea 370/2009....Legea 370/2009... a fost publicata pe data de 3.12.2009 raţiunea instituirii termenului de 3 zile pentru intrarea în vigoare a fost aceea ca persoanele interesate să poată intra în posesia Monitorului Oficial înainte ca legea să-şi producă efectele.
Asta inseamna ca pe data de 6.12.2009 legea intra in vigoare.
Daca privim din punctual de vedere al domnului Dedu Ion legea in totalitatea ei ar intra in vigoare undeva prin luna martie.
De ce spun asta?
Domnul Dedu spune ca art.6 intra in vigoare la 3 luni de la publicarea acestuia in MO si prin urmare intreaga lege intra in vigoare de la acea data in totalitatea ei.
„Acolo se spune ca ,,in termen de o luna de ,,LA INTRAREA IN VIGOARE A PREZENTEI LEGI,,se vor organiza alegeri etc....ori intrarea in vigoare a legii in intregul ei are loc datorita art.6 la trei luni de la publicarea in monitorul oficial.Deci alegerile vor avea loc la 4 luni de la publicarea in MO.restul legii intra in vigoare la data publicarii in MO.dar numai partial”

Domnul Tatu spune ca doar un singur articol(art.6) intra in vigoare peste 3 luni, pentru restul legii data intrarii in vigoare fiind de 6.12.2009.
Domnul Tatu spune ca legea in cuprinsul ei nu prevede un alt termen de intrare in vigoare astfel incat tinand cont de faptul ca ea a fost publicata in MO pe data de 3.12.2009 conform Constitutiei ea va intra in vigoare la 3 zile adica pe data de 6.12.2009.....Jurnalul Medierea....
Datorita art.6 si art.III din legea 370/2009 data organizarii alegerilor poate fi interpretata.
Recunosc ca am interpretat-o si eu in felul meu.....si se pare ca m-am dus prea departe cu interpretarea.....ii las pe altii...:)
Pe mine ma intereseaza doar legea cu modificarile ei…..
Puteti publica comentarii despre aceasta tema mai jos.

Un comentariu: