Curs de solutionare a conflictului- 1 zi şi jumătate - 12 ore, 220 euro/cursant !!!!!!



O companie specializată pe acest segment de nişă oferă cursuri de aplanare a discuţiilor dintre angajaţi
Cursurile costă între  220-1.200 de euro


Criza economică mondială a adus probleme tuturor companiilor, iar presiunea acestora s-a răsfrânt şi asupra angajaţilor. În astfel de condiţii, compania Mediators a văzut o oportunitate în a aplana conflicte şi a făcut din această şansă un business.
Medierea conflictelor este un segment de nişă şi nu multe companii de HR au abordat acest segment; astfel, singura firmă care se ocupă de aceste probleme este cea reprezentantă de Elena Tutunaru. "În privinţa concurenţei, nu pot să mă pronunţ, pentru că noi suntem foarte nişaţi, ne adresăm organizaţiilor. Personal nu m-am lovit de firme care să facă mediere în organizaţii. Ceea ce am întâlnit erau firme de training care ofereau cursuri despre conflicte sau stres", a declarat reprezentanta companiei Mediators, Elena Tutunaru.
Aceasta a spus că a văzut o oportunitate în această zonă, deoarece "este dorinţa angajatorilor de a păstra colaboratorii focalizaţi pe sarcinile pe care le au de îndeplinit, pe colaborarea eficientă şi eficace, pe reacţii în timp real în piaţă datorită mediului economic". În acelaşi timp, Elena Tutunaru a afirmat că discuţiile contradictorii "consumă timp şi resurse care pot afecta grav business-ul. Gândiţi-vă la imaginea pe care poate să o transmită în faţa clienţilor un angajat frustrat".

Cifra de afaceri a companiei, afectată de conflictele dintre angajaţi


"Aşa cum este uşor de observat în viaţa în organizaţie de zi cu zi, comunicarea interumană, toleranţa şi disponibilitatea de iertare sunt scăzute, ceea ce duce la atitudini de frustrare, neproductive care afectează în mod real cifra de afaceri", a mai explicat Elena Tutunaru. Aceasta a mai spus că firma pe care o reprezintă are un calculator de cost al conflictului care arată în cifre concrete exprimate în euro valorile alarmante la care se poate ajunge. Exemplu: o companie cu 70 de angajaţi  poate avea un cost al conflictelor în desfăşurare de circa 30.000 euro/an.

Tipuri de mediere

În ceea ce priveşte costurile şi serviciile oferite de Mediators, reprezentanta companiei ne-a explicat că poate îndeplini două tipuri de mediere. Prima este medierea punctuală a unui conflict sau mai multe din organizaţie. Procesul implică întâlnirea separată cu fiecare parte implicată, pregătirea pentru dialog şi apoi întâlnirea propriu-zisă de mediere. Durata procesului poate fi între 7 - 12 ore efective.  Tariful este între aproximativ  500 -1.200euro/ conflict. Preţul variază, în funcţie de istoria conflictului şi de amploarea din momentul respectiv.
Iar cea de-a doua este prin intermediul Cursului de Soluţionare a Conflictelor - 1 zi şi jumătate - 12 ore, în care se învaţă medierea unu la unu şi medierea tripartită. Cursul cuprinde workshopuri pe cazuri concrete, din solicitările cursanţilor. Costul este de 220 euro/cursant.

Ce se va întâmpla în 2010?

Compania Mediators vrea să se extindă la nivel de ţară, licenţiind mediatori. Şi are în vedere localităţile cu o economie activă cu potenţial mare de dezvoltare.
Din punct de vedere al comunicării cu angajaţii, evident, există preocuparea de a îmbunătăţi şi a construi noi modalităţi de impact, angajaţii au mai mare receptivitate. Rezultatele se vor vedea în timp, în măsura în care se păstrează această politică de personal.
Metoda cea mai eficientă este de a preveni, adică să se facă aceste cursuri de mediere înainte ca atmosfera din companie să fie tensionată şi conflictuală. A învăţa fiecare angajat cum să reacţioneze într-o situaţie  conflictuală nu poate decât să ajute comunicarea şi buna relaţionare în organizaţie.
Este un câştig de timp pentru manageri şi pentru eficienţa angajaţilor.

sursa: Curierul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu