Medierea familială este un dialog desfăşurat într-o atmosferă paşnică


Medierea familială este o modalitate prin care se doreşte să se restituie cuplurilor responsabilitatea deciziei privind atât viitorul lor, cât şi cel al propriilor copii.
Medierea se desfăşoară atât la iniţiativa proprie şi voluntară a părinţilor care se adresează unui mediator profesionist pentru care ei să hotărască impreună un proiect de viaţă, durabil pentru ei şi pentru copii lor, cât şi la sugestia instaţelor de judecată.
Medierea familială este un dialog desfăşurat într-o atmosferă paşnică, menit să înfrunte şi să rezolve conflictele chiar în momentul despărţirii, restabilind o comunicare între părţi.
Medierea familială este o modalitate prin care cuplurile care se despart sau care s-au despărţit deja pot alege să înfrunte şi să-şi rezolve conflictele, în scopul ajungerii la un acord care să corespundă nevoilor fiecărui membru al familiei, într-un mod avantajos pentru toţi, astfel încât toate părţile să câştige şi niciuna să nu piardă.
Ce nu este medierea familială?
♦ Nu este terapie de cuplu sau familială.
♦ Nu este consultanţă juridică.
♦ Nu impune acorduri care să nu fie hotărâte de persoanele implicate.
Când să apelaţi la medierea familială?
♦ Înainte de începerea procesului de divorţ.
♦ În timpul divorţului.
♦ După divorţ în cazul în care este necesară revizuirea înţelegerilor precedente.
...şi copiii?
Medierea familială se adresează cuplurilor.
Medierea ajutând părinţii, contribuie indirect, dar în cel mai natural mod cu putinţă, la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor lor.
În momentul de criză pe care îl reprezintă despărţirea, copiii resimt tristeţe, durere, frică, sentimentul de pierdere, vină, fantezii de reîmpăcare, manie, senzaţii de singurătate, dificultăţi în raporturile cu părinţii, dar şi cu ceilalţi oameni.
Sunt fenomene normale, temporare, legate în mod firesc de despărţire şi destinate să se rezolve în timp , dacă părinţii sunt în măsură să protejeze copiii de aspectele conflictuale cele mai încrâncenate, garantându-le posibilitatea menţinerii unui raport apropiat cu ambii părinţi, evitând a-i folosi ca un instrument de luptă în conflict.
Dar copilul nu este singurul care suferă; şi părinţii riscă să rămână încarceraţi într-o situaţie dramatică pentru că, chiar fiind legaţi afectiv de proprii copii se găsesc în dificultatea de a se înţelege, de a colabora pentru bunăstarea lor.
Medierea Familială îşi propune să menţină ambele părţi responsabile, evitând noţiunea de victorie a unei părţi sau a alteia şi comparaţia dintre părinţi "buni" şi părinţi "răi".
...şi bunurile?
În cadrul procesului de mediere puteţi rezolva de asemenea şi problemele privind împărţirea bunurilor comune, evitând procesele lungi şi costisitoare, financiar şi emoţional, spre binele dumneavoastră şi al copiilor dumneavoastră.
Ce vă oferim?
♦ Un loc neutru de întâlnire.
♦ Un specialist care ajută părţile să găsească propria cale de înţelegere, cea mai satisfăcătoare pentru ei şi pentru copiii lor.
♦ Timpul necesar pentru a ajunge la o înţelegere.
♦ Confidenţialitate.

Despărţirea unui cuplu este pentru toţi, şi mai ales pentru copii, un moment de mare dificultate şi totul depinde de modul în care intervine aceasta.
Centrul de Mediere Craiova este la dispoziţia cuplurilor care, deja despărţite sau în curs de despărţire, vor să găsească împreună soluţii constructive pentru copii şi pentru ei înşişi.
Idealul ar fi ca părţile să apeleze la mediere înainte de începerea procesului de divorţ, dar medierea se dovedeşte în egală măsură eficace şi ulterior acestui moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu