Comunicat al Centrului de mediere Braila


COMUNICAT
Centrul de Mediere Braila si Judecatoria Braila are placerea de a va anunta incheierea unui protocol permanent de promovare a medierii, ieri 09.02.2010, in vederea implementarii Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, modificata si completata prin Legea 370/2009, care cuprinde dispozitii obligatorii incepand cu data de 3 martie 2010 de informare a partilor cu privire la aceasta noua institutie. Cele doua organisme vor colabora pentru a aduce la cunostinta publicului larg si a justitiabililor avantajele recurgerii la mediere inainte sau dupa sesizarea instantei cu o cerere de chemare in judecata.
Din partea Judecatoriei Braila, protocolul a fost semnat de catre dl. Presedinte Vank Adrian Victor, un sustinator al institutiei medierii.
Astfel, la sediul Judecatoriei Braila va fi afisat Tabloul Mediatorilor Autorizati membri ai Centrului de Mediere Braila, in vederea consultarii. De asemenea, vor fi puse la dispozitia persoanelor interesate materiale informative privind institutia medierii si coordonatele acesteia, cat si despre activitatea Centrului de Mediere Braila.

Pentru instanta de judecata, apelarea la mediere reprezinta o solutie viabila de rezolvare a problemei aglomerarii cu cauze. Pentru parti, apelarea la mediere va furniza solutia litigiilor lor intr-o perioada scurta de timp in conditii de confidentialitate, neutralitate si impartialitate, presupunand nu in ultimul rand costuri reduse. Finalitatea va consta intr-un acord de mediere autentificat de notarul public sau incuviintat de catre instanta de judecata, care consfinteste intelegerea partilor.

Oana Visan
Project Manager

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu