Comunicat UNMR 15 februarie 2010

Consiliul Director al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, intrunit in sedinta in data de 11 februarie 2010, a decis trimiterea catre mediatori a urmatorului Comunicat:

Organizarea alegerilor pentru Consiliul de Mediere ramane un punct extrem de important pentru intreaga comunitate a mediatorilor din Romania si cu atat mai mult pentru UNMR, in conditiile in care legea 370/2009 impune aceasta obligatie in sarcina Consiliului de Mediere.

Consiliul Director al UNMR apreciaza ca varianta desemnarii membrilor CdM prin reprezentare, din randul membrilor propusi de asociatii si mediatori, este o varianta benefica si de perspectiva. Pentru identificarea mecanismelor de implementare ale acestei variante, sunt necesare consultari cu mediatorii si asociatiile, pentru ca la urmatoarele alegeri aceasta varianta sa fie definitivata, daca va primi girul mediatorilor si al legiuitorului.

Pana atunci, UNMR ramane consecvent pozitiei adoptate pana acum si alaturi de alte asociatii sustine varianta alegerilor libere, fara criterii arbitrare neprevazute de lege si in cel mai scurt timp.

Consiliul Director al UNMR saluta eforturile reprezentantului sau din Cdm si a altor membri CdM de transpunere a prevederilor Legii nr. 370/2009 in practica si considera ca organizarea unor noi alegeri in cel mai scurt timp, va detensiona si normaliza relatiile dintre mediatori.

Bucuresti
15.02.2010
Consiliul Director al UNMR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu