În Vrancea justiţia colaborează cu mediatorii spre binele justiţiabililor

Felicitări colegilor vrânceni şi vecinilor noştri care ştiu ce vor, se mişcă şi vor avea de mediat litigiile existente, în timp ce alţii de pe la noi filozofează ori sunt preocupaţi de vrajbă, decât de promovarea medierii şi mediatorilor. Qui prodest? (Nota A.C.) 
Justitiabilii sunt invitati sa se impace prin mediere, pentru a nu mai pierde timp prin instante.

Tribunalul Vrancea si Asociatia Centrul de mediere si Arbitraj Vrancea, respectiv Asociatia Camera mediatorilor Vrancea, reprezentand mediatorii autorizati la nivelul judetului, anunta incheierea unui parteneriat in vederea implementarii legii medierii, care cuprinde dispozitii obligatorii, incepand cu 3 martie 2010, de informare de catre organele judiciare a partilor cu privire la aceasta noua institutie.
Protocolul semnat astazi prevede colaborarea pentru a aduce la cunostinta publicului larg si in special a justitiabililor, dar si profesionistilor in drept, a avantajelor apelarii la mediere mai inainte de a sesiza instanta cu o cerere de chemare in judecata sau chiar si dupa acest moment.
Medierea este o institutie juridica sprijinita de statul roman, inclusiv ca urmare a statutului de stat membru UE, ca o modalitate alternativa de solutionare a litigiilor si conflictelor, prin evitarea instantelor judecatoresti, conducand implicit la degrevarea acestora. La nivelul judetului Vrancea exista in acest moment un numar de 14 persoane trecute in Tabloul mediatorilor autorizati, pe rolul instantelor aflandu-se deja cereri de mediere.
Iata si textul integral al protocolului semnat pe data de 16.02.2010... PROTOCOL

Sursa: Medierea Galati

Indiferent de ceea ce cred si  fac altii noi mediatorii vranceni ne ocupam doar de promovarea medierii!
Cu stima Nicolae Dediu........mediator autorizat.......din Vrancea
http://mediator-bejeus.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu