FEDROM...serviciu de mediere in Spania

 Federatia Asociatiilor de Romani din Spania va avea in localitatea spaniola Don Benito un serviciu de mediere privind  impulsarea integrarii imigrantilor, transmite Romanian Global News, care citeaza organizatia romana.  
Federatia a semnat un Acord de Colaborare cu Primaria din Don Bemito pentru  desfasurarea unor  activitati in comun, destínate promovarii si integrarii populatiei imigrante si va primi 14.888,50 de euro anual pentru finantarea de diverse activitati. In baza acestui acord, FEDROM se angajeaza sa duca la bun sfarsit actiunile necesare desfasurarii si punerii in practica a masurilor prevazute in Acordul semnat, pe care Primaria din Don Benito a avut initiativa sa le asigure locuitorilor sai.
In mod concret, angajamentele luate de catre Federatie sunt acelea de a promova integrarea sociala a imigrantilor din Don Benito, precum si de sensibilizare a tuturor locuitorilor in ceea ce priveste imigratia, interculturalitatea si convietuirea.
Pe de alta parte, FEDROM va trebui sa asigure un serviciu de mediere interculturala, prin incorporarea in acest program a unui mediator roman, care, pe langa celelalte activitati, va asegura si serviciul de traducere si interpretare, precum si de impulsare a asociationismului si participarii cetatenesti, in cadrul acestui colectiv.
Pe timpul desfasurarii prezentului Acord, Federatia va trebui sa colaboreze in acele activitati cu carácter municipal, in care va fi necesara atat participarea, cat si colaborarea, desfasurand activitati  de sensibilizare, cunoastere interculturala si de difuzare a culturii romanesti, destínate tuturor cetatenilor, cat si colectivelor de femei si copii.
In acest sens, se angajeaza, de asemenea sa lucreze pe problema de gen, cu colectivul de femei romance, ca un instrument catalizator in obtinerea egalitatii de sanse.
Perioada de desfasurare a acestui Acord este de un an, incepand cu data de 15.03.2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu