“Ghidul mediatorului profesionist”, în premieră naţională la Buzău

 Asociaţia Mediatorilor din Buzău a organizat, în week-end, simpozionul cu tema “Medierea, între artă şi tehnică”, la sala de conferinţe a Primăriei. Cu acelaşi prilej, avocatul şi mediatorul craiovean Mugur Mitroi a lansat “Ghidul mediatorului profesionist”. 
Devenit, în scurt timp, unul dintre cele mai active centre de mediere, Centrul Buzău a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, simpozionul cu tema “Medierea, între artă şi tehnică”, la care au participat numeroşi mediatori locali şi din alte judeţe, ca şi persoane interesate de această nouă profesie, care pare să se bucure de o bună percepţie în rândul avocaţilor, magistraţilor şi poliţiştilor, dar şi a potenţialelor părţi aflate în anumite conflicte. În calitatea sa de formator în specialitatea de mediator, Mariana Beldiţă a încercat să arate că medierea este “o profesie la graniţa dintre tehnică şi artă”, prin care se pot schimba mentalităţi, iar omenirea ar putea progresa. Aceasta a arătat că “o înţelegere acceptată de părţile aflate în conflict şi parafată printr-o strângere de mână va fi mai trainică decât o decizie a unei instanţe, chiar dacă şi aceea este respectată”.
În cadrul aceluiaşi eveniment a avut loc lansarea primului “Ghid al mediatorului profesionist”, conceput de avocatul-mediator craiovean Mugur Mitroi şi apreciat ca “necesar” în abordarea noii profesii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu