U.N.M.R saluta initiativa Ministerului Justitiei


U.N.M.R saluta initiativa Ministerului Justitiei de introducere a obligativitatii medierii pentru unele litigii civile și comerciale, pentru a scadea numărul mare de dosare pe care un judecător trebuie să le soluţioneze, masura intreprinsa regasindu-se in proiectul de lege propus de catre U.N.M.R la finele anului trecut.

La initiativa U.N.M.R, la sfarșitul anului 2009 a fost modificată legea nr. 192/2006 reușindu-se intr-o anumită măsura remedierea problemelor din sistem. U.N.M.R a susţinut şi susţine, introducerea medierii ca şi procedura prealabilă obligatorie in mai multe domenii (civil si comercial sub un anumit cuantum, familiei in cazul minorilor, penal in cazul plângerilor prealabile etc).

Propunerile noastre de introducere a medierii ca si procedura obligatorie inainte de recurgerea la instanta, sunt sustinute de către Ministerul Justiției prin inițierea unui proiect de modificare a legii medierii, masura necesară atât pentru mediatori cât și pentru justițiabili. O astfel de modificare legislativa, utilă pentru societate și sistemul juridic, va duce la degrevarea instantelor de un număr semnificativ de cauze și la creșterea calității actului de justiție.

Uniunea Națională a Mediatorilor din România isi propune eficientizarea procedurilor alternative de solutionare a conflictelor, pe fondul cresterii alarmante a disputelor care ajung sa fie solutionate de catre instantele de judecata. In acest sens, UNMR este dispus sa puna la dispozitia specialiștilor din MJ capacitatea de expertiză in domeniul medierii a membrilor săi, in scopul imbunătățirii legislației in domeniu.
Sursa: medierea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu