Conferinţa despre mediere şi arbitraj de la Iaşi cu numele "Medierea şi Arbitrajul, alternative la Justiţia statală"

În data de 05.06.2010 s-a desfăşurat la Iaşi Conferinţa “Medierea şi Arbitrajul, alternative la Justiţia statală”, organizată de Camera Mediatorilor Iaşi (Chelariu Romeu) şi Camera de Mediere şi Arbitraj (Coste Ştefan).
Acţiunea a reunit la Hotelul Unirea un număr de 150 mediatori, magistraţi, arbitri, avocaţi, consilieri juridici, reprezentanţi ai poliţiei, administraţiei publice, studenţi. Evenimentul poate fi considerat o reuşită şi a contribuit la clarificarea unor aspecte privind folosirea celor două metode de soluţionare a conflictelor în afara justiţiei, a permis ascultarea unor teme urmate de dezbateri sau întrebări, a realizat un dialog util între profesiile înrudite prezente şi între mediatorii care au reprezentat diferite asociaţii din ţară. Din partea Consiliului de mediere a participat palid dna Mariana Zainia din Brăila, fără a prezenta ceva noutăţi din partea instituţiei, dar raspunzând greu şi fix, cât a stat în sală, la tirul de întrebări justificate ale mediatorilor.
Din partea Asociaţiei Mediatorilor Galaţi a participat o delegaţie formată din Asofronie Constantin, secretar, Meran Dorin şi Telegan Constantin. La solicitarea organizatorilor, între cei care au prezentat subiectele de interes ale conferinţei, mediatorul Asofronie C. a participat la tema Medierea în mediul Comercial cu o informare asupra medierii în domeniul financiar-bancar-leasing-asigurari- fiscal şi una privind Medierea în materie penală, respectiv Ghidul despre mediere pentru poliţia judiciară.......
Continuare pe sursa: medierea galati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu