Medierea conflictelor, o soluţie....alternativa


Centrul de Mediere Gorj a finalizat două medieri prin intermediul mediatorilor autorizaţi. Una este în domeniul familial, iar cealaltă în domeniul penal. Asociaţia Centrul de Mediere  împreună cu Tribunalul Gori, de comun acord, au semnat un protocol de colaborare în privinţa promovării medierii ca modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă.

Medierea reprezintă o modalitate alternativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, fiind o procedură voluntară şi confidenţială prin care o terţă persoană specializată, neutră şi imparţială faciliteză comunicarea dintre părţi în vederea încheierii conflictului. La Centrul de Mediere Gorj sunt înscrise şapte persoane autorizate care  mediază aceste conflicte, iar până în momentul de faţă au fost finalizate două medieri. Asociaţia Centrului de Mediere Gorj caută persoane interesate să se formeze în această nouă meserie, cea de mediator. În momentul de faţă există în lucru un proiect de act normativ care prevede că înaintea unor procese civile şi comerciale cetăţenii vor fi obligaţi să apeleze la un mediator. Iar dacă soluţia primită în urma medierii nu este cea dorită, aceştia au dreptul să meargă în instanţă.
Sursa: gorjtv.ro

Un comentariu:

  1. Eu sunt posesoarea unui acord de mediere in ceea ce priveste un partaj de bunuri. Desi acordul a fost semnat anul trecut in iulie, nici macar acum nu am reusit sa-l fac legal. Am depus dosarul la Tribunalul Prahova si am primul termen pe 22.09.2010. In ritmul acesta multi vor fugi de mediere, daca se vor lovi de refuzul notarilor de autentificare a acordului sau de termenele infernal de lungi impuse de instantele judecatoresti.
    Vreau sa subliniez ca sunt 6 ani de cand caut o solutie ieftina de a iesi din partajul de bunuri impus de o lege injusta cum e Codul familiei, care impune ca un bun sa devina bun comun al ambilor soti, chiar daca unul din ei nu are ABSOLUT NICI O CONTRIBUTIE la achizitia bunului (mie mi-au cumparat apartament parintii mei dupa ani de strans cureaua).Dar asta e alta poveste.

    RăspundețiȘtergere