Conferinţa Naţională a Mediatorilor.....Elena Bustea,


Elena Bustea: Medierea reprezintă soluţionarea alternativă a disputelor

În cadrul evenimentului, Elena Bustea, preşedintele Comitetului Naţional al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor pentru România, a vorbit despre importanţa profesiei de mediator şi despre implicaţiile importante pe care medierea le are pentru societate.
"Forumul Mondial al Centrelor de Mediere UIA a fost creat în 2001, de către Comisia pentru Mediere din cadrul UIA. El reuneşte cele mai importante centre de mediere comercială şi de soluţionare alternativă a disputelor din întreaga lume (Alternative Dispute Resolution - ADR) şi oferă
participanţilor posibilitatea de a face un schimb de opinii asupra evoluţiei ADR-ului şi asupra celor mai bune practici", a declarat, în cadrul prezentării, Elena Bustea, care este, totodată, şi preşedintele Centrului Avocaţilor Mediatori.

Evoluţia medierii la nivel internaţional

Totodată, preşedintele Comitetului Naţional al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor pentru România, Elena Bustea, a vorbit despre Congresul Internaţional de Drept, organizat de Baroul din Ankara, în cadrul căruia s-a discutat despre evoluţia medierii la nivel internaţional.
"Mă voi opri mai mult asupra acestui eveniment, care s-a remarcat prin includerea unei game largi de subiecte, inclusiv referitoare la nivelul de cunoştinţe şi experienţa cerută mediatorilor. Au fost discuţii cu privire la procesul utilizat şi complicaţiile medierii cu mai multe părţi, precum şi modalitatea în care poate fi folosită psihologia pentru a stimula creativitatea mediatorilor", a declarat Elena Bustea.
În plus, ţinând seama de evoluţia medierii, preşedintele Comitetului Naţional al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor pentru România a subliniat că "forumul a oferit posibilitatea de a explora problema modului în care Directiva Europeană este pusă în aplicare într-o varietate de jurisdicţii, precum şi costurile de mediere; mai mulţi speakeri s-au ocupat de cele mai recente iniţiative privind medierea corporativă, care acoperă o varietate de subiecte. Speakerii Forumului au fost specialişti în mediere şi ADR din Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Grecia, Portugalia, Marea Britanie, China, Croaţia, Serbia şi din ţara gazdă".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu