Mediatorii bihoreni au mai făcut încă un pas, important, spre consacrarea meseriei de mediator. Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a fost, marti, gazda semnării protocolului de colaborare între Asociaţia Mediatorilor Bihor (AMB), Centrul  de Mediere  Oradea (CMO), Uniunea Naţională a Mediatorilor din România (UNMR) Filiala Bihor şi Centru de Mediere Bihor (CMO).

Protocol intre mediatorii bihoreniProtocol

La eveniment au fost prezenţi mediatori ai celor patru asociaţii bihorene, dar şi judecătorul Cristian Dănileţ, unul dintre promotorii acestei meserii atât la nivel local cât şi la nivel naţional. „Personal, susţin medierea şi am promovat-o. În prezent, în Bihor despre mediere se vorbeşte mai mult decât în oricare loc din ţară. Salut încheierea acestui protocol prin care mediatorii au decis să colaboreze”, a declarat Cristian Dănileţ.
Protocolul a fost semnat din partea celor patru asociaţii de către
Ionuţ Novac - copreşedinte al UNMR Bihor, Florica Vîrtop - director administrativ AMB, Lucia Ţinte - preşedintele CMO şi Vasile Baba - preşedintele CMB.
„Scopul acestui protocol constă în colaborarea activă şi sprijin reciporc pentru dezvoltarea şi susţinerea activităţilor în domeniul medierii”, a subliniat Mihai Benchiş, copreşedinte al UNMR Bihor, cel care a condus şedinţa de semnare a protocolului.
„Prin acest parteneriat, în fiecare an, în luna decembrie vom organiza o întâlnire cu mediatorii bihoreni, în care vom face un scurt bilanţ”, a declarat Ionuţ Novac.
Florica Vîrtop a precizat că „acest protocol va dezvolta meseria de mediator şi o va ridica la un rang superior, care o va face să reziste pe piaţă”.
„Parteneriatul încheiat va promova meseria de mediator şi va degreva instanţele judecătoreşti”, este de părere Lucia Ţinte. Vasile Baba crede că acest protocol de colaborare va duce, în cele din urmă, la reunirea tuturor mediatorilor bihoreni într-un singur corp.
Cei prezenţi au susţinut la unison că este necesar elaborarea unui ghid de bune practici în această meserie.
DAN BIRTA
Sursa: bihon.ro