Medierea în materie penală

Medierea in materie penala - Luminita Dragne, Anamaria Tranca

Medierea in materie penala - Luminita Dragne, Anamaria Tranca

reprezintă un domeniu relativ nou în sistemul de drept românesc, aceasta suscitând un oarecare interes mult mai târziu decât în alte state europene. Nu acelaşi lucru se poate afirma despre această modalitate alternativă de soluţionare a litigiilor în Statele Unite ale Americii, unde medierea şi-a dovedit eficienţa şi, alături de alte metode de soluţionare alternativă a conflictelor (arbitraj, conciliere, negociere), beneficiază de o amplă promovare mediatică şi susţinere din partea organelor judiciare, dar şi din partea instituţiilor administrative.
Într-un sens larg, medierea este un mijloc alternativ de soluţionare a conflictelor, instituţia fiind concepută ca o procedură flexibilă, accesibilă şi din punct de vedere pecuniar, aptă să ofere părţilor posibilitatea de a-şi soluţiona conflictele fără a apela la organele judiciare, evitând neajunsurile de ordin probatoriu, formalismul şi consumul psihic şi de timp specifice procedurii judiciare. 
Prezenta carte, printre primele în domeniu apărute în România, prezintă un scurt istoric al medierii penale ca mijloc alternativ de soluţionare a conflictelor, principiile justiţiei restaurative, caracteristicile, utilitatea şi avantajele medierii, categoriile de infracţiuni la care se pot aplica dispoziţiile privind medierea, procedura medierii penale înainte şi după începerea procesului penal şi modalităţile de finalizare a acestei proceduri.
Lucrarea Medierea in materie penala se adresează, în egală măsură, specialiştilor în domeniu, teoreticienilor şi practicienilor, studenţilor-masteranzi, precum şi altor categorii de persoane care doresc să cunoască această formă de mediere.
Aceasta carte o puteti achizitiona dand clic pe 
http://www.emag.ro/drept/codul-de-procedura-civila-si-legile-conexe-2008-claudiu-constantin-dinu--pABE973-115-306-3?emag_click_id=0a2e28c9b8573be516e9032c0112c05c&ref=afs&ref=http://www.mediatornet.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu