Parintii nu mai pot pleca in strainatate fara sa raspunda de modul in care va fi ingrijit si educat copilul pe timpul cat ei sunt plecati

Parintii sunt obligati sa-si anunte plecarea peste hotare cu 40 de zile inainte, iar asistentul social sa verifice atent persoana desemnata de acestia sa aiba grija de copiii ramasi acasa. Se pare ca parintii nu mai pot pleca in strainatate fara sa raspunda de modul in care  va fi ingrijit si educat copilul pe timpul cat ei sunt plecati.
            Daca pana acum nu exista nicio sanctiune legala, de acum inainte aceasta lege ii interzice parintelui sa paraseasca tara daca nu dovedeste clar ca pe timpul cat acesta este plecat, persoana desemnata de acesta va avea grija de copilul ramas acasa.
            Judecatorii vor decide apoi, pe baza anchetei facute de asistentii sociali, daca persoana aleasa este capabila sa aiba grija de cei mici. Daca legea va fi respectata, autoritatile vor avea o evidenta a acestor copii vulnerabili, care pot suferi cumplit, daca mama lor nu este langa ei.

            Noua lege prevede ca parintii sunt obligati sa-si anunte plecarea peste hotare, iar asistentul social sa verifice atent persoana desemnata de acestia sa aiba grija de copii. Concluziile sunt apoi comunicate instantei tutelare.
Sursa: ProTV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu