Sondajul MediatorNet platforma Facebook este perfect valabil !!!

Avand in vedere ultima declaratie a domnului Ion Dedu privind premierea unor mediatori la
Gala Mediatorului 2013 – Mediator’s Awards 2013 si avand in vedere faptul ca eu sunt unul dintre cei care administreaza acest sondaj pe grupul MediatorNet platforma Facebook, am hotarat sa cer lamuriri referitoare la aceste reactii publice, doamnei Gabriela Mihut, organizatoare a evenimentului.
Iata ce mi s-a comunicat.


Stimati colegi
            În primul rând doresc sa mulţumesc tuturor celor care si-au anunţat participarea la Gala Mediatorului 2013 – Mediator’s Awards 2013 si tuturor celor care au sustinut si sustin aceasta Gala chiar daca nu pot sa fie prezenti din motive intemeiate.
            Gala Mediatorului 2013 – Mediator’s Awards 2013 este un eveniment extrem de important pentru lumea medierii si se bucura  de prezenta unor înalte oficialitati care si-au  confirmat participarea la aceasta gala.
            As dori  sa fac totusi vorbire si despre istoricul acestei gale.
            Gala Mediatorilor  a fost aprobata  de catre CM in primavara acestui an si mai apoi din nou in sedinta din 01.09.2013.
            In sedinta din 01.09.2013  se consemneaza decizia UNANIMA  a membrilor CM – inclusiv a domnului Ion Dedu – ca acest eveniment  să fie ORGANIZAT in PARTENERIAT  C.I.S.D.R. si CM. Cu alte cuvinte in aceasta sedinta se aproba in UNANIMITATE ca cei doi parteneri sa fie coorganizatori ai
galei. Citez din hotarare:
,, Membrii CM in unanimitate sunt de acord cu organizarea  Galei Mediatorului  de catre A.C.I.S.D.R. in parteneriat cu CM in luna Noiembrie”
In derularea parteneriatului coorganizatorul  CM  :
- a trimis adrese  catre invitati;
- a semnat parteneriatul  cu privire la Gala cu Asociatia “O SANSA Pentru Viitor”
-s-au transmis mail-uri catre membri vizavi de cei premiati ;
            Mentionez ca la data aprobarii coorganizarii din 01.09.2013, trofeele erau la sediu CM in forma actuala iar aceste trofee APARTIN Centrului Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor-România.
In ce priveste articolul domnului Dedu, ma mira faptul ca el, ca reprezentant al mediatorilor, nu agreeaza unele premieri  „ma dezic de acest eveniment daca va fi premiat vreun mediator.”
Nu pot sa inteleg motivele si aceste reactii publice  venite din partea unui membru CM, reprezentant al mediatorilor cu atat mai mult cu cat chiar el semneaza hotararea sus-mentionata si este de acord cu acest parteneriat!
            Pe langa aceasta, domnul Dedu, face referire la functia mea de Purtator de Cuvant al Consiliului de Mediere si arata ca am adus atingere imaginii CM  pentru faptul ca am incurajat premierea unor mediatori care s-au facut cunoscuti in mediul online pentru activitatea lor de promovare a medierii, afirmatie care din punctul meu de vedere mi se pare foarte grava. Cu riscul de a ma repeta, aceste trofee nu sunt platite de CM ci de Centrul Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor-România, reprezinta sponzorizare , au fost agreate de CM si chiar domnul Dedu recunoaste acest lucru!
            Regret ca ma vad nevoita sa fac public faptul ca pentru atitudinea calomnioasa a acestuia la adresa mea dar si la adresa altor colegi mediatori, am solicitat  Consiliului de mediere  in trecut, aplicarea Hot. CM care stabileste drept sanctiune excluderea din profesie pentru atacuri cu rea-credinta la adresa unui alt coleg. L-am iertat ulterior pe domnul Dedu pentru faptul ca a lasat sa se inteleaga  ca se va linisti. De altfel, putini stiu ca în luna noiembrie 2012, dl. Dedu este revocat din functia de vicepresedinte pentru abuz si insulte la adresa membrilor CM . Dupa data schimbarii , acesta posteaza public un comunicat  similar cu cel postat in prezent, in care pozeaza in victima, aratand ca este impecabil si merituos si ca de fapt ceilalti membri  care au votat revocarea  sunt cei care sunt vinovati .
            Pe aceeasi linie este intregul comunicat al acestuia .De exemplu, chiar domnul Dedu recunoaste ca intregul eveniment este sponsorizat de catre C.I.S.D.R .  dar totusi afirma ,, nu se va cheltui nici un ban din banii mediatorilor ! ”. Faptul ca nu se va cheltui nici un ban din banii mediatorilor nu este meritul lui personal ci meritul Centrului Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor-România
            In cele din urma, ca sa clarific si acest aspect : nu C.I.S.D.R., nu MIHUT Gabriela ci CM si profesia are de castigat ca imagine de pe urma evenimentului.
            Nu m-am asteptat din partea colegului meu la o astfel de reactie si de aceea ma vad nevoita sa reactionez  pentru a clarifica situatia, astfel incat colegii sa nu-si formeze o opinie gresita si sa nu fie manipulati prin intermediul acestui  punct de vedere al domnului Ion Dedu facut public pe un site unde in nenumarate randuri, eu personal si membri CM am fost atacati.
            Consider ca profesia este mult mai importanta decat ambitiile noastre personale concurentiale  si asemenea atitudini nu ar fi trebuit sa aiba loc sau daca aveau loc ar fi trebuit sa se discute elegant in cadrul  Consiliului de Mediere.
            Va asigur de tot respectul si consideratia mea si va astept la Gala Mediatorului 2013 sa-i onoram pe toti cei care au fost alaturi de noi si totodata salut evenimentul Conferinta Nationala a Mediatorului, un eveniment care este extrem de important pentru noi toti.

Gabriela Gyongy MIHUT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu