O noua specie a mediatorilor…."Mediatorul-Avocat"sau "Mediator-Notar"


Se pare ca incet incet avocatii si notarii vor fi nevoiti sa devina si mediatori.
La intalnirea din 23.01.2010 s-a hotarat urmatorul lucru:
“- S-a propus modificarea  sau abrogarea art.75 din lege, deoarece reiese ca avocatii,notarii si consilierii juridici autorizati pot  face mediere sub titulatura de avocat sau de notar ceea ce aduce atingere profesiei de mediator si creaza multe confuzii.In schimb toti reprezentantii prezenti au fost de acord ca avocatii si notarii autorizati ca mediatori pot desfasura activitatea de mediere intr-o forma de exercitare a profesiei de mediator la sediul  de activitate al formei de exercitare a profesiei de avocat sau notar”
Cu alte cuvinte cabinetul avocatului si cabinetul mediatorului vor fi in aceeasi incapere.Practic in acea incapere poti fi:avocat sau mediator, notar sau mediator,(clientul alege)doar gestiunea fiind tinuta separat.
Doar anumiti mediatori vor face fata pe piata nou aparuta a medierii….doar cei cu profesii liberale.
Din aceste profesii vom distinge cateva categorii:
-mediatorul avocat…..60%
-mediatorul bancar(negociere si arbitraj)……20%
-mediatorul notar….10%
-mediatorul psiholog…5%
-mediatorul simplu…….5%
Piata medierii va face trierea intre mediatorul simplu si mediatorul specializat intr-un domeniu primul avand sanse mici de supravietuire daca nu chiar deloc.
Cu alte cuvinte justitiabilul se va duce la un "mediator avocat" sau "mediator notar" nu la un mediator simplu.

Puteti posta comentarii cu privire la acest articol.

4 comentarii:

  1. Mediatorul avocat va face medierea in cabinetul sau de avocat iar mediatorul simplu....dispare de pe piata.

    RăspundețiȘtergere
  2. cum sa se va mai putea face ceva in aceasta tara in care sa instituit legea omerta si daca a patruns in avocatura sau intre notari, sa nu mai vorbim de executorii judecatoresti, vai mama ! nimeni nu stie, ce stiu ei ! astia sau nascut dasteptii ca si t r popescu. asi face putin ps pe toti ca sa le fie indestulator ca tot nu o sa se mai sature si o sa-i sature pamantul. ma prostovanilor, ciocoflenderilor si alte hahalere ce sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  3. si cine-i asta vreun acolit al marinarului ? sa le si noi ! ca sa le fie indestulator ! si poate facem si un europarlamentar care se cheama eba zis inculta lui tata!

    RăspundețiȘtergere