Mediere...Braşovencele îşi lasă bărbaţii pentru străini

În cazul despărţirilor din cauza migraţiei în străinătate, femeile sunt capul răutăţilor, iar în cel al relaţiilor extraconjugale, protagonişti sunt domnii cu vârste cuprinse între 40-50 de ani care vor să iasă din monotonie. O altă situaţie din ce în ce mai des întâlnită este cea în care se intentează divorţ pentru a scăpa de creditori şi a salva averea familiei
Braşovenii nu mai divorţează ca acum 20 de ani pentru că s-au schimbat motivele de divorţ. Este vorba în special de divorţurile căpşunarilor, dar şi de cele datorate unor legături extraconjugale.
Înainte, băutura punea „coarne” relaţiilor
Braşovenii care aleg să pună capăt unui mariaj folosesc motive întemeiate şi chiar aduc şi probe. Dacă până acum câţiva ani se prezentau în faţa instanţei pentru motive precum faptul că soţia era agresată, că-l înşela sau că domnul e un beţiv, mai nou cauzele care duc la destrămarea unei familii sunt cu totul altele. „Printre cele mai întâlnite sunt cazurile în care femeile pleacă în străinătate pentru a câştiga bani şi ajung să cunoască alţi bărbaţi şi de aici este un singur pas până la destrămarea unei familii”, ne declară avocatul Adrian Rusu. Cei care suferă în urmă unor astfel de aventuri sunt doar copiii, care ajung să fie îngrijiţi de bunici, rude sau chiar vecini.
„Biznis-man”-ul cu chelie şi burtică
Un alt motiv de divorţ este trufia bărbatului. Printre aceştia se numără acei afacerişti de moment, dar şi „don-juanii” de vârsta a doua, cu chelie şi burtă. „Pentru a dovedi infidelitatea soţului, multe femei apelează la serviciile unui detectiv care le aduce ca şi dovezi filmări, poze, înregistrări. Este cazul femeilor înstărite care în urma divorţului se aleg cu conturi bogate, proprietăţi, dar şi cu copiii”, precizează Adrian Rusu. Un alt avantaj al acestor femei divorţate este pensia alimentară pe care fostul soţ o va scoate din buzunar lunar. „Printre cele mai mari sume solicitate pentru a-şi întreţine cei doi copii, s-a solicitat suma de 5.000 euro”, precizează avocatul. Un alt tip de divorţ este cel de conivenţă, prin care familiile încearcă să-şi ţină departe averea de recuperatorii de credite.
Mediatorul are studii superioare şi pregătire în domeniu
Unele acţiuni de divorţ se desfăşoară pe cale amiabilă, dar sunt cazuri în care apar conflicte. Pentru a ajunge la o înţelegere a fost reintrodusă, din 3 martie, medierea, care va fi făcută de o persoană neutră. Mediatorul are studii superioare şi pregătire în domeniu, dar nu este necesar ca el să aibă, neapărat, studii juridice. Acesta are ca atribuţii conflicte atât de natură civilă, cât şi penală. Cei care ar trebui să promoveze medierea ar trebui să fie judecătorii.
Cu privire la noua prevedere legală, sunt păreri care contestă faptul că mediatorii nu sunt obligaţi să aibă studii juridice şi că pot interveni în infracţiunile de natură penală.
60 de persoane au fost alese în calitate de mediatori, datele lor de contact putând fi găsite pe un panou afişat în holul Judecătoriei Braşov. Printre acestea regăsim câteva personaje cunoscute, al căror trecut ne face să ne îndoim că vor reuşi să-i ajute pe cei în conflict să ajungă la un acord.
Sursa:  Buna ziua Brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu