Medierea.....Aveti litigii cu partenerii sau cu statul?

Sunteti patron si aveti litigii cu alte companii sau chiar cu statul? In loc sa apelati la instanta va puteti adresa unui centru de mediere. Avantajul este ca obtinerea unei rezolvari nu se mai intinde pe cateva luni sau chiar ani, ci o solutionare se poate obtine in termen de cateva zile. In plus, si costurile sunt mult mai mici la mediere, comparativ cu cele ale unui proces in instanta. Recent Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a anuntat lansarea unui centru de mediere. "Infiintarea, prin decizia colegiului nostru de conducere, a acestui centru era absolut necesara, in contextul in care tot mai multi oameni de afaceri invoca pierderi cauzate de un sistem de justitie al carui personal este suprasolicitat cu rezolvarea litigiilor aparute in cadrul unor contracte civile si comerciale", a declarat Sorin Dimitriu, presedintele CCIB. Dimitriu a subliniat faptul ca rezolvarea prin "metoda clasica", adica in instanta, a diferendelor ivite in relatiile de afaceri interne si internationale se intinde pe parcursul multor luni si, in cazurile complexe, chiar ani, iar solutia data de instanta este favorabila doar uneia dintre parti.
In schimb, rezolvarea litigiilor de natura civila si comerciala de catre mediatorii autorizati ai Centrului de mediere din cadrul Camerei bucurestene se realizeaza rapid si cu acordul de vointa al ambelor parti implicate. "Atunci cand construiesti o solutie in dialog cu celalalt, aceasta este acceptata de la bun inceput", a declarat si Anca Ciuca, presedintele Consiliului de mediere, autoritate nationala de reglementare in domeniul medierii, infiintata prin Legea din 2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.
Prin mediere se pot solutiona neintelegerile in derularea contractelor de natura civila si comerciala, diferendele aparute in relatiile de munca din interiorul firmelor, disputele ce se inregistreaza intre companii si administratia publica, precum si litigiile in domeniul mediului. In plus, costurile aferente rezolvarii litigiilor pe aceasta cale sunt mult mai reduse decat in cazul in care oamenii de afaceri ar merge in instanta pentru a-si solutiona problemele.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu