Mediatori...Sute de ofiţeri părăsesc Poliţia pentru a se face mediatori

A recunoscut-o pînă şi Blaga, Poliţia Română se confruntă cu o criză de personal fără precedent. Angajări se fac din părţi, posturile care mai sînt scoase din cînd în cînd la concurs fiind acoperite doar din oricum secătuitele “surse interne”.1 800 de cadre au migrat doar anul trecut la alte structuri, oamenii fiind sătui de bulibăşeala care a cuprins şi încă bîntuie Ministerul de Interne.
Pensionările bugetarilor se ţin lanţ, mai ceva decît disponibilizările de la privaţi. Iar acum, un mare număr de ofiţeri sînt hotărîţi să nu mai rateze ultima şansă ce li se oferă de a se pensiona îin condiţiile încă generoase ale actualei legislaţii. Aşa că şi-au băgat deja dosarele, mai ales că de cîteva zile a intrat în vigoare şi obligativitatea medierii înainte de prezenţa în instanţă. Iar mulţi dintre poliţişti au şi absolvit cursurile necesare, aşteptînd acum să guste şi din pîinea ce se anunţă atît de albă de mediatori. Cel puţin pentru o perioadă…
Full de consilieri
Principala cauză a crizei cu care se confruntă actualmente Poliţia Română a fost avalanşa de pensionări premature şi care nu se mai opreşte de cîţiva ani buni. Ce-i drept, o vreme totul a fost OK, încadrîndu-se într-un necesar şi inevitabil schimb de generaţii. Numai că “lupii tineri” care au acces pe funcţii la vîrste fragede, deşi profesionişti desăvîrşiţi, s-au arătat incapabili de a se adapta la “dictatura şoferilor” care domneşte încă în Ministerul de Interne, acolo unde aghiotanţii fac şi desfac inspectorate întregi. Aşa că acum, vorba “Buldogului”, ne confruntăm cu cea mai mare criză de personal din ultimii ani. Şi asta în timp ce îndeobşte ofiţerii care au părăsit sistemul au fost angajaţi imediat drept consilieri de către puzderie de firme interesate de serviciile lor, pe care de altfel le şi aşteptaseră atîta. Iată însă că piaţa consilierilor s-a saturat.
Pînă şi chestori cu cărţi de vizită impresionante şi-au mai amînat pensionarea pentru a nu sta cu totul pe bară. Marile companii gem deja de consilieri proveniţi din rîndurile foştilor comandanţi ai Poliţiei Române, aşa că nu mai pot absorbi nici unul.
Înainte de cutremur
Pe data de 3 martie a intrat în vigoare, în ţara noastră, obligativitatea medierii. Exact înainte de cutremur, la propriu şi la figurat. Pentru că oricum “Pacea Ruşinoasă” nu mai poate dura prea mult şi schema de conducere a Ministerului de Interne va fi lovită de un seism ale cărui efecte sînt greu de anticipat. Cu excepţia experţilor “seismologi” de la SRI, bineînţeles. Măsura a reprezentat o adevărată mană cerească pentru puzderie de ofiţeri superiori din Poliţia Română care acum răsuflă uşuraţi pentru că pot ieşi bine merci la pensie. De ce? Pentru că veniturile şi aşa substanţiale de la buget le vor fi suplimentate la greu cu cele provenite de pe urma noii legi. Căci, a naibii coincidenţă, prea mulţi dintre ei au avut inspiraţia de a urma de urgenţă cursurile de mediatori. Dar, doar de-aia sînt miliţieni, să aibă ponturi… De lipsa clienţilor, probabil că nu se vor plînge, din moment ce fostele locuri de muncă îi vor alimenta la greu cu petenţi şi pîrîţi ce trebuie musai împăcaţi. Sau barem să plătească taxa aferentă, înainte de a ajunge tot prin sălile de tribunal. Acum poate or face şi ei un pustiu de bine şi mediază şi duşmănia foştilor şefi…

Sursa: National

Un comentariu:

  1. bejeus...he podido leer,gracias traductor,los comentarios,de tu pais,te busque por los blogs que seguis, y yo no estoy,a pesar de estar como seguidor,donde no recibi un comentario tuyo, te invito a pasar por el y comentar ok?
    saludos
    lidia-la escriba

    RăspundețiȘtergere