Medierea cu Alina Gorghiu.....sa mai ziceti voi ca nu fac legi bune!!!!

E incredibil cat de multe lucruri poate schimba un articol de lege. Vorbesc despre articolul 6 din legea medierii, cea de care v-am tot povestit anul trecut. Incepand cu data de azi, 03.03.2010, organele judiciare sunt obligate sa informeze justitiabilii despre existenta medierii, despre avantajele ei, dar au si obligatia de a indruma partile sa recurga la aceasta procedura pentru a solutiona conflictul dintre ele.
 Ca medierea e o procedura discreta si confidentiala fata de un proces public, ca e mai ieftina, ca dureaza o luna-doua…ca si ca! Va rog sa ma credeti, sunt numai avantaje fata de instanta!
Au muncit multi ca profesia asta sa scoata capul din anonimat, si ii amintesc pe prietenii si colegii mei de la Centrul Avocatilor Mediatori ,de la  UNMR - Uniunea Mediatorilor din Romania, pe Cristi Danilet care reprezinta Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, pe toti cei care au avut incredere in aceasta profesie.
Va promit ca cine va fi ministrul justitiei prin 2012-2014 va fi unul extrem de fericit, macar si pentru ca rolul instantelor nu va mai fi incarcat. Judecatorii vor respira usurati, ca numarul de dosare de solutionat va fi cu mult mai mic…Dar de ce sa fi muncit atata cu medierea pentru alt ministru de justitie? ;) 
Sursa: Alina Gorghiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu