Prima publicatie periodica despre mediere din Romania

Revista "Medierea", prima publicatie periodica despre mediere din Romania, va fi lansata, joi, la sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti.
Revista, care apare la Editura Universitara sub egida Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, cu sprijinul Mediarcom si cu sustinerea Juridice.ro, avand o aparitie trimestriala, se adreseaza atat mediului universitar, cat si profesionistilor diverselor domenii, ca instrument util in intelegerea medierii si a beneficiilor acesteia, abordand atat partea teoretica, cat si pe cea practica a institutiei medierii.
Potrivit editorilor, aparitia sa denota interesul crescand de care se bucura medierea in societatea romaneasca, colectivul redactional al publicatiei propunandu-si sa contribuie la diseminarea informatiilor despre mediere in mod profesionist, cu ajutorul specialistilor domeniului.
Din Consiliul Stiintific fac parte personalitati nationale si internationale, reunite de preocuparea comuna de a promova medierea in Romania.
Tot joi, va avea loc si lansarea oficiala a lucrarii "Ghid de mediere" a autorilor Claudiu Ignat, Zeno Sustac si Cristi Danilet, primul indrumar adresat profesionistilor dreptului, mediatorilor si beneficiarilor serviciului de mediere.
Cele doua lucrari, aparute sub egida Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, coincid cu intrarea in vigoare, in decursul acestei luni, a prevederilor legale care prevad ca organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale vor fi obligate sa informeze partile asupra posibilitatii si avantajelor folosirii procedurii medierii si le vor indruma sa recurga la mediere pentru solutionarea conflictelor dintre ele.
Sursa: Epochtimes

Un comentariu:

  1. Felicitari initiatorilor si realizatorilor acestor lucrare.
    Le doresc succes in continuare.

    Gheorghe Surtea-mediator
    Arad

    RăspundețiȘtergere