Medierea privind conflictul din interiorul Conest SA

Actionarii de la SC Conest SA au renuntat la litigiile pe care le aveau pe rolul instantelor. Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ieri, in premiera, sa suspende dosarul dintre Constantin Orhei si Media Rom Grup SRL, actionarii Conest, pentru rezolvarea amiabila a litigiului, prin mediere.
Ziarul de Iasi„Am apelat la mediere. Eu sint si mediator si mi-a venit aceasta idee. In felul acesta, este bine pentru toate partile implicate. Si pentru instanta, care este degrevata de peste 15 dosare, cit si pentru partile in litigiu. In acele dosare era
contestata conducerea companiei Conest SA, dar cred ca ele ar fi durat citiva ani buni. Asa, medierea este o solutie amiabila de rezolvare a conflictelor", a declarat ieri avocata Doina Stupariu, care il reprezinta pe Constantin Orhei. Totodata, unul dintre actionari, Viorel Cozma, este de parere ca medierea reprezinta solutia potrivita. „E un demers absolut pozitiv. Probabil ca si judecatorii au ajuns la aceasta concluzie, deoarece impactul social al acestor procese ar fi fost unul considerabil, avind in vedere ca firma Conest este mare si are multi angajati. De apreciat este si Constantin Orhei, care a fost de acord sa ne intilnim la mediere. In Adunarea Generala a Actionarilor din august vom anunta ca deja s-a perfectat o intelegere, prin care domnul Orhei a fost de acord sa-mi cesioneze actiunile", a precizat Viorel Cozma. Amintim ca actionarii firmei Conest s-au certat vreme de citeva luni bune, ajungind sa aiba peste 15 litigii pe rolul instantelor, insa, in cele din urma, au fost de acord sa-si rezolve divergentele prin intermediul unui mediator.

2 comentarii:

  1. excelenta ideea rezolvarii conflictului pe calea medieriim dar cum ramne cu conflictul de interese prin care un avocat poate sa fie si mediator?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca a mediat avocatul. Inteleg ca acesta a avut initiativa recurgerii la mediere.

    Altfel, nici partile nu cred ca ar fi acceptat o astfel de mediere.

    RăspundețiȘtergere