Unul dintre multele mesaje primite pe mail....
Am onoarea să vă salut stimate domn Nicolea Dediu!
Nunele meu este Stoica Sorin şi mai întâi doresc să mă prezint. Sunt atestat ca mediator din septembrie 2009 si cred că din perioada următoare  abonat la acest site al mediatorilor.
Urmăresc informaţiile difuzate pe această cale şi aş dori să vă reţin atenţia cu un minim aspect.Deasemenea doresc să îmi cer scuze pentru faptul că mi-am permis  să vă ocup timpul d-vs, totuşi dorind dacă este posibil o opinie sau părere referitor la aspectul pe care î-l prezint.
Concret despre ce este vorba
De la data atestării ca mediator probabil datorită lipsei
de experienţă în domeniul publicităţii nu am fost solicitat să împărtăşesc din noţiunile dobândite în domeniul despre care vorbim.Am fost solicitat doar în două tentative de mediere care însă  datorită relaţiilor dintre  cele două părţi situate în punctul maxim al conflictului acest proces nu s-a realizat nici în formă incipientă.
Sunt la curent cu toate eforturile depuse de către C.M. Asociaţii profesionale care în opinia mea se lovesc din păcate de anumiţi factori independenţi de voinţa lor .Cu sigurnţă că şi alţi mediatori au trecut prin aceste situaţii.
Întrebare pe care îndrăznesc să o exprim ar fi următoarea?
CE AR MAI TREBUI ÎNTREPRINS după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de legislaţie; atestare, înscriere în tabloul mediatorilor, apartenenţă la o Asociatie Profesională, îndeplinirea tuturor obligaţiilor pentru înregistrarea la administraţia financiară, cu achitare în avans a cotelor pe impozitul pe venitul  declarat(care în anul 2009 a fost zero iar în 2010 mai mult ca sigur că vafi identic), activităţi de publicitate individuală, PENTRU A DEPĂŞI TOTUŞI ACEASTĂ STARE DE LETARGIE(aşa o văd eu)
Nu vă ascund faptul că am fost prezent şi în sălile de judecată( unde imediat ce am luat la cunoştiinţă că instanţele ar trebui să menţoneze procedura medierii) unde cu surprindere am constatat că există timiditate din partea acestei instituţii referitoare la procedura medierii conflictelor.
Încă o dată î-mi cer scuze dacă această intervenţie este nedorită şi dacă întrebarea ar putea să trezească anumite reacţiii ironice .
Mulţumesc pentru atenţia acordată şi în continuare primiţi aprecierea mea în ceea ce priveşte eforturile de a uni (cel puţin profesional)membrii abonaţi ai acestui site.
Cu stimă STOICA SORIN