Promovarea medierii si a profesiei de mediator

 În ultimul timp un număr din ce în ce mai mare de mediatori depun eforturi uriașe pentru a se promova și pentru a se face cât mai cunoscuți. Adevarat este și faptul că numărul acestora s-a triplat în ultimii 2 ani.
De la câțiva mediatori în 2010 care se ocupau de împărțirea pliantelor pe stradă, acum s-a ajuns la birouri elegante și mese in interiorul instanțelor de judecată unde mediatorii asigură pe baza unui program bine stabilit prezența unui Mediator de serviciu.
Mediatorii din întreaga țară fac cunoscută și promovează agresiv medierea iar numărul celor care află de existența acestei profesii crește de la oră la oră și de la zi la zi.
Din punctul meu de vedere, dacă mediatorul are calitățile necesare, își poate exercita profesia cu succes în cele mai neașteptate locuri.
Este adevărat că în marile orașe ale țării nu poți ”intra pe piață” ca mediator având biroul intr-o tonetă, dar în provincie un astfel de loc poate scoate acorduri de mediere pe bandă rulantă
Problema apare atunci când mediatorul nu este pregătit sau înzestrat de la Dumnezeu cu acele calități strict necesare profesiei de mediator.
Am tot respectul pentru proprietarul acestui birou de mediator din imagine sau pentru acei mediatori care întrețin regulat prezența unui mediator de serviciu în judecătoriile din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu