Raspuns la informare....

Am citit Informarea Consiliului de Mediere semnata de Barbara Katalin Kibedi.
Am sa comentez cele 2 puncte:
1)lipsa fondurilor financiare bugetare care ar trebui alocate pentru plata onorariilor mediatorilor, fiind evident că un justițiabil nu poate fi obligat să participe la o procedură pe cheltuiala proprie;
Exista Ajutor Public Judiciar.Un singur protocol incheiat intre Consiliul de Mediere si MJ avand o suma limita cu privire la Ajutorul Public Judiciar privind medierea, ar fi rezolvat aceasta problema.
Dar cine sa
propuna asta ?
2) situația resurselor umane în domeniul medierii, evidențiată prin publicarea Tabloului mediatorilor reactualizat și care indică județe cu 2-5 mediatori,
respectiv localizarea acestora, cu preponderență, în reședințele de județ, astfel că în orașele mici sau comunele în care funcționează instanțe, nu există mediatori care să asigure serviciile de mediere pe plan local, iar justițiabilii nu pot fi obligați să se deplaseze în alte localități pentru a apela la serviciile mediatorului.
 Avem aproape 5000 de mediatori in tara si nu sunt mediatori ?
a)In judetele specificate (cateva la numar) sunt doar 2-5 mediatori autorizati…dar atentie...sunt pe putin 20 neautorizati.De ce nu s-au autorizat ?Intrebati-i pe ei care-i motivul !!!
b)Toate organizatiile profesiilor liberale din Romania tin cont de repartizarea geografica si demografica a membrilor lor.
Consiliul de Mediere a permis inmultirea mediatorilor fara a controla si a tine cont de cele doua criterii esentiale pentru introducerea medierii ca procedura obligatorie....si repet....ESENTIALE : geografic si demografic.
Sa mai spun de ce s-a permis acest lucru ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu