Sunt pregatiti mediatorii si Consiliul de Mediere pentru Legea Micii Reforme?


Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru legea ANI, potrivit Mediafax.
Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.
În ceea ce priveşte legea referitoare la continuarea procedurilor judiciare în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, Băsescu a menţionat că aceasta a fost adoptată tacit de Cameră, iar din decembrie 2009 se află la Senat.
Băsescu a precizat că a luat decizia de a convoca Parlamentul în urma raportului CE şi că va trimite miercuri solicitarea conducerii celor două Camere.
"Dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară, să treacă aceste trei legi, România ar putea fi ferită de a se invoca probleme legate de justiţie atunci când se va decide intrarea în spaţiul Schengen", a spus Băsescu, în contextul în care, anterior, exprimase îngrijorări în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen.
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului
permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.
Sursa: Romania libera  
Pentru institutia medierii aceasta sustinere nu poate fi decat una benefica.
Daca Parlamentul va intra in sesiune extraordinara și va vota  lege "Mica Reforma"  propusa de MJ in care sunt si propunerile privitoare la mediere, din toamna ar trebui sa fim pregatiti pentru o activitate sustinuta in mediere.
Dar oare noi suntem pregatiti?

2 comentarii:

  1. Am onoarea să vă salut!
    Nunele meu este Stoica Sorin şi doresc să-mi exprim opinia referitor la acest articol.
    Nu sunt unul dintre acei mediatori care au avut posibilitatea să aplice în practică această profesie. Cu toate acestea am mai mult decât convingerea că indiferent de greutăţile pe care aplicarea Legii Medierii le va întâmpina acesta va reuşi să se impună alături de alte prifesii liberale. Răspunsul meu la întrebarea DACĂ MEDIATORII SUNT PREGĂTIŢI PENTRU LEGEA MICII REFORME este că DA! chiar dacă unele prevederi ale noilor acte normative sunt controversate şi de să nu recunoaştem chiar hilare.
    Cu stimă şi consideraţie
    mediator Stoica Sorin

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca suntem pregatiti...asteptam cu drag clientii...deci spunem un DA hotarat. Succes colegilor mediatori si la cat mai multe medieri!

    RăspundețiȘtergere